Prinsessa

Det blev en prinsessa. En mini-Evelina!



/Moster Josefine


Höstmys

Galet vad en dag går fort. Det är så mycket på nya arbetsplatsen så det snurrar ordentligt i huvudet. Men det är SÅ roligt. Imorgon blir det första dagen då jag är ensam med klassen. Det är nu det börjar på riktigt! Nu ska jag stänga av min överarbetade hjärna och tänka på lite annat. Jag och M ska till Bull's och sen bio. Höstmys!


Senast på Bulls i höstens nya favvotröja. Från HM!

/Josefine


CYKELFEST

Ja, vi var hemhemma i Långaryd i helgen. Det var nämligen dags för cykelfest! Mamma och Camilla har anordnat cykelfest i Långaryd 19 år (!) och i år var det första gången som jag och M var med. Mamma och Pappa har tjatat ett par år men vi har väl varit sådär sugna. Men nu har många kompisar flyttat hemåt igen så vi tänkte varför inte? För er som inte vet är cykelfest ungefär som halv 8 hos mig, fast man cyklar hem till olika par under de 3 rätterna, tillsammas med andra par. Skillnaden är att man inte sätter poäng, vinner inga pengar men dricker desto mer och träffar en massa, både bekanta och okända människor. Och eftersom Långaryd är stort till ytan och inte så tätbefolkat blir det en hel del cyklande. Kvällen avslutas med traditionell "bonnadans" i Nyarps Bygdegård. Som vi dansade! En riktig höjdarkväll måste jag säga. Jag och Marcus hade extremt trevligt så vi kommer garanterat vara med fler gånger! STORT TACK TILL MAMMA OCH CAMILLA som fixar så bra!


Proffs-arrangörerna!


Marcus visade Frida sina nya moves!


Vi träffade Mia och Anders i dimman



/Josefine


...

Jag är ledsen att uppdateringen har sviktat sista veckan. I fredags åkte vi direkt upp till Torup för att fira Marcus Mormor.


Söt-Selma!


Morbror x2 och Elsa

På kvällen körde vi upp till Långaryd. Sen har vi varit där hela kvällen och kom hem sent igår kväll. Fullspäckat med andra ord. Och idag började jag på nya jobbet och magkänslan säger väl att det känns sååå rätt men att det kommer bli sååå mycket jobb framöver. Det kommer bli en spännande höst!

/Josefine


Ladda batterierna

Denna vecka har varit full av jobb på gamla jobbet och förberedelse inför nya jobbet. Jag önskar att det fanns plats för några fler timmar på ett dygn. Jag har hunnit med pilates och cirkelträning på Actic och det behövs för att rensa huvudet. Men, som jag längtat efter denna torsdag! Jag kompade ut innan lunch och sen har jag och Elina laddat batterierna på Tylösands spa. Tack Nylin/Nissalund för en perfekt och behövlig födelsedagspresent. Vi startade med lunch på hotellet och sen har vi tillbringat flera timmar i deras rogivande spa-avdelning. Mycket prat har det blivit, vi har hunnit läsa, koppla av och så avslutade vi besöket med ett svettigt core-pass. En fantastisk dag med en fantastisk vän!



Nu blir det film i soffan och sen ska jag sova och ladda inför sista jobbedagen på förskolan och sen är det en fullspäckad helg med kalas och cykelfest!

/Josefine


Trippelkalas



I vår familj är augusti en riktig födelsedagsmånad. Lite konstigt att Mormor, Mamma och Evelina fyller år inom loppet på en vecka. Ännu konstigare att till den vecka kan jag lägga till Gammelmormor Gamlis och Evelinas bebis som kommer när som. Fem generationer! Hur som helst. I lördags var det trippelkalas i Långaryd! Mamma hade gjort så god mat och mormor hade bakat två riktigt goda tårtor. Kusinerna var busiga och härliga som vanligt.



Jag stannade en natt till för att bli ännu mera ompysslad av mor och far.

/Josefine


Wärdshus

I fredags efter jobbet körde jag och M uppåt till Långaryd för astt fira Andreas som just fyllt 30. Vi började med fördrink hos Anna och Andreas som fixat så bra! Vidare till Bredaryds Wärdshus där hela gänget samlades. En riktigt fin grillbuffé väntade på oss och galet många olika öl vilket uppskattades av alla pojkar. Och jag och Anna ville ju inte vara sämre! Skål på det och tack alla för en bra kväll!


Födelsedagsbarnet ska ut på bergsklättring =)
(Andreas, Andreas och Andreas!)


Emmy, Evlina, Amanda, Jenny och Sofie!


David, Emil, Ronny, Fredrik, Andreas, Andreas, Fredrik och Marcus


Anna, jag, Emelie och Frida

/Josefine


Söndag

Jag gillar verkligen inte 400 bussen. Det var ett tag sen sist, för har man bil blir man lite bortskämd. Men idag skulle M stanna och jag behövde verkligen en ledig hemmadag. Kom hem vid 11-tiden. Så skönt! Ibland måste man landa lite. Jag och Hanna gick en härlig långpromenad på Prins Bertil-stig i detta underbara väder. Så vart och skönt. Och vi hade så mycket att prata om, sådär fröknar emellan. Nu väntas spännande utmaningar för oss båda och är det något man behöver är någon att bolla sina funderingar med. Nu efter maten har jag legat i soffan och kollat på minnescermonin från Oslo. Melissa Horns framträdaden var fatastiskt. Jag grät. Såklart.

/Josefine


Yoga

Cirkelträningen igår var som sagt stentuff. Stor skillnad mot idag! Mia drog med mig på yoga och det var som vanligt ljuvligt för kroppen. Att sträcka ut alla kroppens muskler. Tänja. Andas. Att känna hur alla spänningar och all stress lättar. Det skapar välbefinnande för hela kroppen.



/Josefine


Syster

HIPP, HIPP, HURRAAA för världens bästa syster!!! För idag fyller Evelina den fina år. STOOOR grattiskram till dig.



/Josefine


Peppar!

Det var över fyra månader sen jag var på Actic senast. Ikväll var jag på cirkelträning. Och trots att jag kände mig större och klenare än någonsin var jag sjukt motiverad. Det var så skönt att svettas riktigt ordentligt. Endorfinerna flödar i mig! Peppar, peppar, ingen värk i lederna och jag håller alla tummar att kroppen vill fortsätta samarbeta med mig. För nu kör jag!

/Josefine


Att våga ta steget!

Efter veckor av pirr i magen av nervositet. Efter spända dagar av förhoppning. Ont i magen innan alla pusselbitar falltit på plats. Många telefonsamtal. Så NU är allt klart. Jag fick chansen. Och jag tog den! Jag har sagt upp mig och är nu fylld av förväntan. Jag ska inom kort hoppa på ett lärarvikariat och jag är spänd av förväntan. Jag är sjukt taggad!



/Josefine


Vänner

Tordag - grille hos Elina, Kim och lilla Stella
Fredag - Bull´s med Linda, Mia och Anders
Lördag - Kvällsmat hos Johan och Evelina (+bebbe!)
Söndag - Fika med Johanna, Jonas och världens gulligaste Elton

Jag och M har hunnit träffa många fina vänner senaste dagarna. Ja, och idag är det söndag och jag är så glad och Johanna och hennes familj kunde hälsa på! Jag kan inte förstå hur snabbt lille Elton har växt. Sist vi träffades var på morsdag, så han har hunnit bli en riktigt stabil krabat. Hur söt som helst!


Marcus och Elton myser

Ikväll ska jag försöka komma i säng tidigt. Jag öppnar på jobber imorgon och jag är inte riktigt van vid att klockan ringer 05:45...

/Josefine


News!

Det blev en del shoppat i Malmö. Dessa nya pjux är redan en favorit!
 


/Josefine


Sommarkväll



Sista semesterfredagen kunde inte spenderats bättre än med Marcus, Linda, Mia och Anders på Bull's. Semester, ja hela sommaren har verkligen susat förbi. Kan det varit så att det var sista uteserveringskvällen för det här året? Men det har varit en bra sommar. Min allra första semester har varit riktigt bra!

/Josefine


Tips



Under sommarmånaderna blir mina ben alltid torra som fnöske. När vi var i Karlskrona köpte jag det nya body butter DUO på Body Shop. Jag valde det rosa och det luktar ljuvligt! Burken är delad i två delar. Den kraftigare varianten är perfekt för mina torra ben och den lättare varianten är perfekt för resten av kroppen. Det får bli dagens tips!


/Josefine


God morgon!

Denna sista semestervecka är helt underbar. Jag och M sover lite längre än vanligt. Jag har träffat en massa nära och kära. I söndags var Emil och Frida här. Och trots att Emil marinerade hela vårt hem hade vi en riktigt mysig söndag! Igår grillade vi hos världens bästa grannar och helgen bjuder på ännu mer härligt umgänge. Det gillar jag! Nu blir det morgonpromenad med Elina. Solen skiner. Jag är lycklig!

 


Monday

Om jag vilade igår var min måndag raka motsatsen. Började med ärenden på stan. Sen var det dags för lunch med Evelina, Julia och lilla Maya. Vi intog Espresso House och sen gick jättegravida Evelina hem för att vila. Vi andra fortsatte på stan tills det var dags för mig att cykla hem och hämta prinsessan Stella på förskolan. Efter mys och bus körde jag ner till stan för att äta kvällsmat på Gastons med Hillevi och Evelina. En riktigt trevlig kväll med god mat och mycket prat och skratt. Men nejdå, det tar inte slut efter kvällste hos Evelina. Nej, jag körde vidare till Andrea i Tylösand innan jag och en massa goa tjejer gick på årets sista club Monday. Hej, vilken dag!


Julia och sötis-Maya


Kort på Stella från after beachen i lördags



/Josefine


Vila



Det var längesen 5-kilometersslingan på Galgberget kändes så kort. Men det är inte så konstigt! Det var längesen jag och Hanna träffades på tumanhand! Mycket att prata om, minst sagt. Och det har varit 1000 tankar som snurrat runt i mitt huvud sen i måndags, men nu börjar alla bitar sakta men säkert falla på plats och det känns skönt. Kanske är det därför jag varit slö som en snigel idag. Började med återbesök i Spenshult där alla prover visade fina resultat och inga leder verkade svullna. Underbart! Men när jag kom hem intog jag soffan. Vila är skönt. Och nu måste jag ladda mina batterier!

/Josefine



Finbesök!

När vi kom hem från vår semester förra veckan kom Anna och Erik hem till oss. Två mysdagar! Vi började med sol, bad och grille i Grötvik. Till efterrätt grillade vi marshmallows. Barnsligt smasigt! Sen hoppade vi från klipporna och det var riktigt skönt att bada faktiskt, trots att jag blivit en riktg badkruka på sistone... På kvällen cyklade vi till stan där vi åt pizza på Venezia (deras mozzarella pizzor är verkligen supergoda!) därefter cyklade vi vidare till RIX fm-festivalen som flera tusen andra. Herregud va mycket folk! Vi hade två toppendagar!


10 poäng!



Erik gillade att hoppa!


I fredags åkte vi till Tall Ship och kollade på alla båtar, åt älgkebab och därefter ut till Stenhuggeriet för att hoppa lite till!



Anna var lite tveksam från början, men sen hoppade hon med. Bra jobbat Anna!

/Josefine


Romantic Road-trip - stop nr. 3, Karlskrona

När jag och Marcus kom till Karlskrona var vi överens om att det var en så mysig stad att vi lugnt hade kunnat tänka oss att flytta dit (om staden hade legat lite närmre Halmstad). En fantastisk charmig stad som ligger på en ö vilket gör att den liksom inte kan bli större. Runt om breder sig skärgården ut, mysiga affärer, härliga uteserveringar och troligtvis Sveriges största kulglassar. Vi bodde på ett riktigt mysigt hotell vid vattner, jag fick lite shoppat, vi badade, hyrde cyklar och njöt av våra dagar tillsammans. Att solen strålade konstant under våra tre dagar i staden gjorde det inte sämre... Lite pics på det:



Den som väntar på något gott...


Inte ens jag orkade äta upp den superstora strunten som innehöll "bara två kulor"...


Jajjamen, Fox and Anchor finns även i Karlskrona!


Vi cyklade runt Aspö


Mysiga småbåtshamnar


Vi fikade rabarberpaj!


Sommaridyll


Marcus gillade Karlskrona för det kryllade av militära grejer, typ kanoner och sånt =)


Mys på hotellrummet och lite Allsång på Skansen


Mer svensk sommaridyll

Efter sex dagars roadtrip var vi mycket nöjda och glada. Och sen dess och nu så njuter vi av det sista av vår semester.

/Josefine


Romantic Road-trip - stop nr. 2, Kivik



Ibland förundras jag över hur underbart vacker vår land är. Jag är inte förtjust i att åka bil. Men naturen kring småvägarna mellan Malmö och Kivik, genom Österlen, är otroligt vacker. Efter två nätter på finaste hotellet i Malmö var det dags för en natt i tält i Kivik. Mysigt! Vi stannade i Smygehuk, vandrade på Stens Huvuds vandringsled, besökte Kiviks musteri, satte upp tältet, grillade, besökte stranden, myste i Kiviks småbåtshamn och sen övernattning i vårt gamla Hultsfredstält! Och lite pics på det:



Fika i Smygehuk


Underbara Österlen


Fin natur vid Stens Huvud


Semesterglädje!


780 vuxenpoäng


Tältfix


Chill vid tältet

Grillmästaren




En jättefin strand


Marcus badade såklart!



Fin stig till havet



Perfekt ställe för lite kvällsdricka!


Dagarna sen vi kom hem har varit fyllda med roligheter så därför har jag verligen inte hunnit uppdatera här på bloggen som jag vill. Denna vecka verkar bli lite lugnare. För ja! Jag har semester en vecka till!

/Josefine


Romantic Roadtrip - stop nr. 1, Malmö



Jag och M är hemma efter en makaslöst romatsik Road-trip. Vi har besökt Malmö, Kivik och Karlskrona och lite platser däremellan. Vi har sovit på finhotell, tältat, pussats en massa, shoppat, promenerat, druckit öl, varit på konsert, fikat, badat, solat, samlat vuxenpoäng på Kiviks musteri, gått vandringsled, åkt båt, haft cykelsemester och ätit en massa god mat. Första stopp var Malmö där vi stannade i två nätter. Vi bodde på fantastiska Hotell Malmö Renaissance Rosen på Lilla torg. Perfekta dagar för lite stadssemester.


Vi startade med lunch på Lilla Torg




Marcus i city


Vi tog en fika med Josefine i Slottsparken


Det gör ju inget om det regnar när uteserveringen hade sånna här mysiga kojor!


Vi gick till Folkparken för att lyssna på Linnea och hennes coola band Prylf.


I lördags stratade vi dagen med en långpromenad och gick till Västra stranden.




Där drack vi kaffe och chailatte...


Vi köpte delikatesser på Gustav Adolfs torg till lunch



Middag på Mando



Mysig kväll på uteserveringar på Lilla Torg.



/Josefine


RSS 2.0