Aubergine

Vår lilla bebis växer och väger nu ca. 1 kg! Det är sjukt så mycket som händer varje vecka. Ikväll ska jag och M bara ta det lugnt, äta pizza och klappa på magen. Och det ska bi sååå otroligt skönt med lite påsklov. Det behöver jag och Sesam!


Sjuuuukis...

Idag har jag... SOVIT! Nästan hela dagen. Hade inte M ringt för att höra hur det var med mig vid två hade jag nog sovit än... Har haft feber i natt och min näsa slutar inte rinna. Så jag är hemma från jobbet och kurerar mig. Sesam tycker jag är skittråkig, för h*n sparkar och vill väl att jag ska vara lite mer i rörelse... Idag har det varit guld att ha videobutiken i TV:n. Hyrde "Niceville", en perfekt feelgood-film för en sjukdag i soffan. Och så har jag fixat en skötväska till bebisen. Hade egentligen beställt en som hörde till vagnen, men så såg jag den här på hm.com och ångrade mig. Den kommer bli både snygg och praktisk.

/Josefine


Vårfint!

Jag inspirerades av Matilda och köpte en superfin duk på MAXI! Nu känns det riktigt vårigt hemma hos oss.




/Josefine


100!!!

För ett tag sedan samlade jag alla mina bilder på Alicia för Evelina skulle göra ett album. Och tiden går så snabbt! Hon växer och har blivit en riktigt stor tjej. Jag kan inte riktigt förstå att jag inom en snar framtid kommer ha en alldeles egen liten prins eller prinsessa. Idag är det precis 100 dagar kvar!!! Jag nyper mig fortfarande i armen för att se att jag inte drömmer...



/Josefine


Våffeldagen

Vi avlutade helgen på bästa möjliga! Firande av våffeldagen med Linda hos Mia och Anders med ALLA tillbehör!


Och nu lite om helgen

Min helg var för övrigt bra i solskenet. En tur ner till stan i lördags där jag och Hanna tittade på fina vårkläder (underbart med lite färg) och åt luch med Anna på Barmezzo. På kvällen kom Anna och Erik och vi lagade tacopaj och kollade Gladiatorerna och bara hade mysigt hela kvällen. Alltid lika roligt när de kommer på besök! I söndags körde vi till Långaryd. Jag träffade mina söta kusiner. De var på riktigt bushumör! Och sen hade vi grillpremiär. Underbart gott!





/Josefine


Gårdagen

Jag hade tänkt göra en update efter helgen här igår men istället satt jag och M på förlossningen hela eftermiddagen/kvällen. Det började med att det började ömma utanpå magen i söndags. En obehaglig och konstig känsla. Och igår blev det bara värre. Jag åkte från jobbet till min barnmorska och hon kunde inte ge någon vidare förklaring. Jag skulle hem och vila och om det blev ännu värre skulle vi åka in "ifall det kanske håller på att sättas igång"! Hallå, jag är inte riktigt redo för en förlossning nu!!! Jag vilade. Vaknade och hade så ont att jag hade svårt att stå upprätt. Såklart tänker jag det värsta och kunde inte sluta gråta. Jag och Marcus körde till förlossningen och där väntade en massa undersökningar. De misstänkte att det var blindtarmen. Men efter ultraljud och noggrann titt på bebisens puls konstaterade läraren att det inte var någon fara. Nej, min superömma mage berodde på att det lilla livet spakat så mycket på samma ställe att det blivit en blödning mellan livmodern och huden. Ett blåmärke på insidan liksom! Inte vidare vanligt, men tydligen händer det ibland. Idag har jag fortfarnade ont som bara den, men oron är borta så då kan jag stå ut med smärtan. Jag försöker förklara för lilla Sesam att sparka på lite andra ställen och vara rädd om sin mamma =).

/Josefine


Lördagsmorgon

Idag hade jag kunnat sova hur länge som helst. Men då vaknar jag vid 7 och jag kunde verkligen inte somna om. Jag låg ändå kvar, bara för att det är helg. Och halv 8 började Sesam sin morgongymnastik. Herregud som det lilla livet bökade runt! Jag har inte vant mig vid alla rörelser och sparkar ännu. Blir lika glad varje gång! Så efter en mysig morgonstund har det blivit lite nyhetsmorgon och nu funderar jag över vad som ska göras denna lediga dag...

Kanske blir det några längder på Actic. I så fall är det nog dags att inviga baddräkten jag köpte på TOPSHOP i Dublin, för bikinin börjar bli lite liten. Och på TOPSHOP köpte jag ju också den blå klänningen som tittat ut innan vi åkte. Den hade jag på mig för första gången igår när jag och M blev mätta och belåtna på Fridolfs.


 



/Josefine



Och någon anonym läsare undrade hur det kom sig att jag hade ett inflammerat bäcken. Jag har ju skrivit om det ett par gånger här på bloggen och det beror på att jag har en reumatisk sjukdom som jag haft sedan jag var barn. Därför blir mitt bäcken extra utsatt under graviditeten.


Glad och lite i-landsproblem...

Jag är glad! Det är fredag och det känns vårigt. Trots ett inflammerat bäcken och foglossning känner jag att jag gått runt med ett stort leende hela dagen. Och idag har jag gått som en... tänk dig en korsning mellan en anka och en tjock pingvin...

Jag har hittat de perfekta mamma-strumpbyxor på hm. Heltäckande och lagom glansiga. Men så idag när jag skule hitta någonting att ha till insåg jag återigen att min sprängfyllda garderob blivit väldigt begränsad... Min välanvända svartvita klänning från VILA låg i tvättkorgen och då fanns det inte så mycket kvar att välja på. Många säger att det är så bra mode nu för gravida, vida tunikor och oversizeklänningar. Men... det sitter ändå inte bra. Vanliga plagg är ju inte gjorda för en gravismage. De klänningar som är skurna snyggt vid midjan, då kommer sömmen mitt på magen. Det behöver vara a-linjeformat, under brösten för att det ska sitta okej, men det är så svårt att hitta. Samma dilemma märkte jag när jag skulle hitta ny vårjacka (kan precis nu knäppa min gamla, och det är ju några veckor kvar...) Efter en promenad runt Nissan med Evelina och Alicia i solen bestämde jag mig för en liten tur på stan. Lindex hade nyöppning så jag började där. Det har verkligen blivit sååå fint. Mina gamla kollegor har gjort ett fantastiskt jobb. Det känns som en helt ny butik! Och ännu gladare blev jag när jag hittade en supersöt, vit spetsklänning som satt som en smäck!


Foto från Lindex

Ha nu en fin helg! Jag och Marcus ska mumsa i oss kvällsmat på Fridolfs!

/Josefine


Vårtecken!

Varje år blir jag lika glad när uteserveringarna börjar ploppa upp en efter en! Underbart vårtecken!


Gott en onsdag

Under veckorna är det ibland svårt att fixa en god kvällsmat. Eftersom jag äter redan klockan 11 i skolan behövs ett rejält mål till. Igår testade Mia håruppsättning på mig för fösta gången inför hennes kommande gesäll. Det kommer gå fint vännen! Efter det var jag INTE sugen på att fixa mat. Då kan det vara lätt att det blir något snabbt, halvgott och inte så hälsosamt. Men igår gick jag inom Hemköp och handlade och så slängde jag och M ihop en supergod kycklingsallad med en fetaost, en massa goda oliver och pesto. Och så ett supergott morotsbröd med pumpakärnor. Ja, ibland blir det supergott en vanlig trött onsdag!



Efter en bra dag på jobbet ska jag inta soffan och vänta in Marcus som kommer hem om en stund. Sen hoppas jag på lite filmmys ikväll!

/Josefine


Som en majskolv!

Magen växer verkligen mycket just nu! De sista två veckorna hade det hänt en massa. Det är så otroligt spännande. Det är nästan som att jag vill nypa mig i armen varje dag, för jag är så glad, lycklig och förväntansfull.



v. 24 och bebisen är ungefär lika stor som en majskolv.

/Josefine


Pluggåterträff!

Jag har träffat så många fina vänner denna helgen och idag fortsatte det med ännu mera besök! Lite pluggåterträff med Hanna, Ida, Johanna och så lille Elton såklart. Vi har fikat och ätit och pratat en massa. Galet vad ett år kan gå fort! Kul att vi kunde ses tjejer! Såklart blev det en massa bus med detta underbara lilla charmtroll!



/Josefine


Lördag

Igår kväll var Tobias och Maya hos oss. En sån där härlig lördag, med mycket prat och mat och så invigde vi vårt nya spel som systrarna Kinsch tipsat mig om "När då då?". Riktigt kul!



/Josefine


Aperitivo

I fredags firade jag, Marcus, Linda, Mia och Anders in helgen på restaurang Plaka. Det kan jag varmt rekomendera om du är ute efter en lugn After Work, med riktigt god medelhavsbuff'e i en mysig miljö. Timmarna rusade iväg som vanligt. Vi fick en bra start på en efterlängtad helg!





/Josefine


Saint Patrick’s Day

Igår var det Saint Patrick’s Day, dvs. Irlands nationaldag. I samband med detta och på pappas begäran kommer här ett vykort med pub-musik från Dubiln. Närmre bestämt på papaps favoritpub, The Celt.




/Josefine


Bättre start?

Igår började jag helgen mycket bra! Jag mötte upp Hanna. Vi fick runt Nissan. Min absoluta favoritrunda och jag minns inte när jag gick den senast. Riktig vårkänsla! Jag och Hanna hade såklart jättemycket att prata om så vi fortsatte med en varsin latte på Espresso Houses mysiga uteservering. Och det var inte det minsta kallt. En snabb sväng inom Lindex som snart öppnar med helt ny butik. Det kommer bli så fint! Det är alltid så trevligt att träffa mina gamla kollegor. Tack fina Hanna för en bra start på helgen!


Torsdag

Det är torsdag och den lilla bebisen blir starkare för varje dag. Sparkarna blir hårdare och fler för varje dag. I går kväll innan vi skulle sova var det lilla livet riktigt aktiv. Och Marcus fick för första gången känna riktigt hårda sparkar. Vi var så glada båda två. Det är så mysigt och jag är inte riktigt lika skiträdd som jag varit innan. Jag har börjat njuta mera samtidigt som längtan växer för varje dag...

Det ska bli så underbart med helg. Det är extremt mycket på jobbet, men idag satte jag ner foten för vad som är mänskligt att klara av och genast kändes allt lite bättre. Ibland är det ett måste att dra lite i nödbromsen.

Jag har redan en hel del planer för helgen och det ska bli underbart att träffa en massa kompisar!

För att slippa bildlöst inlägg tar jag en tillbakablick, ganska så precis ett år, till min och Marcus weekend i Köpenhamn. Jag tycker om denna staden och snart sticker jag dit igen =)



/Josefine


Ikväll

Ikväll:

- tar jag en promenad och njuter av solen
- lyssnar jag på Lykke Li
- bokar jag hotellweekend med M längre fram i vår
- rättar jag nationella prov
- bakar jag mammas goda knäcke
- klappar jag på magen!
- inspireras jag av BIKBOKs vårmode...





/Josefine


Vårskriiiiik!

I lördags kväll var det tacos och festivisfestival hos syster med familjen. En uppiggande promenad hem och sen var det en fröjd att vakna. Solen gav både mig och Marcus en massa energi! Härlig vår i luften. Vi körde till en av våra absoluta favoritplatser - Grötvik. Och där var lika vackert som vanligt. En gick en sväng längs Prins Bertils stig och sen njöt vi på bryggan. En underbar söndag!



Och jag upptckte att jag nog inte kan använda min löparjackan så många veckor till...

/Josefine


Slappe!

En galet lugn och underbart skön lördag. Vi somnade tidigt igår så vi vaknade helt utvilade. En känsla som inte infunnit sig denna vecka direkt. Marcus var söt och körde och köpte frallor. En lång frukost framför nyhetsmorgon. Sen körde M uppåt för lite ärenden och jag njöt av att bara vara. Jag har tagit mig tid för en hårinpackning, jag har läst nästan en hel bok. När hände det senast? Att bara stänga av alla måsten och bara njuta. Jag åt en och annan chokladbit också och klappade magen. Sesam har sparkat som en liten tok idag! Och jag r lika glad varje gång lilla bebisen bekräftar att det finns ett liv där inne...

Nu sa vi promenera till Norra vägen för lördagsmys!

Trevlig kväll på er.

/Josefine


Torsdag

En torsdag avslutas som bäst med fina vänner på besök, lite pannkakor och te! Och vår tänkta 25-års resa, som inte kommer bli riktigt som vi tänkt oss från början, ser jag redan fram emot.

Vi behöver inte åka så långt för att ha det bra...


Mystisdag!

Det är så otroligt roligt att hämta Stella på förskolan. Jag såg henne genom fönstret och hörde "Fiiiiiiiiiiin!!! Fiiiiin kommer!" Vi har busat och gosat och sen kom Evelina, Alicia och Elina och fikade. En mycket mysig eftermiddag.



Som om inte det var en tillräckligt bra tisdag, så tittade Mia och Anders förbi. Våra blivande grannar! Så mycket grille och trevligheter det kommer bli framöver. Och som om inte det vore bra nog ser vi Elina, Kim och Stellas nya hus från vår parkering. Så jag och M lär fortsätta stormtrivas på berget!

/Josefine


Min helg!

Ny vecka! Igen! Jag har haft en riktigt skön helg i solskenet. Jag började med att köra till Långaryd för att fira Anna. Hon bjöd på god mat. Efterrätten får 10 poäng! Hallon- och kolapaj med vaniljglass... Så kul att träffa Ida, det var riktigt längesen vi sågs! Tack Anna och ni andra för ett mycket trevlig kalas. Glömde kameran så jag har tyvärr inga bilder att bjuda på. Jag sov i Långaryd för att slippa köra in till stan på natten. Och då blev det mysig frukost med mor och far. Innan jag körde mot nästa stopp hann jag träffa Julia och Maya för en efterlängtad kram. Jag stannade på Nissalund för att plocka upp Marcus där det bjöds på lunch. Extra bonus för mystid med lilla Selma!



Jag och Selma i somras

Vi körde mot Lekcenter för att beställa vagn. Det blev, efter mycket funderande från min sida, en mörk blå. Nu börjar allt kännas verkligt!

På kvällen var jag och Marcus hos grannarna. Även där bjöds på kanongod mat! Som vanligt sprang timmarna iväg. Söta Stella somnade i mitt knä. Och denna gosiga tjej ska jag hömta på förskolan imorgon.

Igår var jag sååå trött. Vet inte om kroppen känner av när det är helg. Jag sov ganska länge och ändå somnade jag när vi tittade på Vasaloppet. Att åka och handla på Maxi var lika ansträngade som ett spinningpass. Hela jag kändes otroligt tung! Marcus tycket att jag var "mycket gravid" och "väldigt stånkig". Och detta är väl bara början...

Idag har jag lite mera energi. Har simmat 30 härliga minuter! Nu blir det soffan!


/Josefine


DUBLIN DAY 3

Och här kommer bilder från vår sista dag i Dublin:


Högst upp i Guniess Gravity Bar. Fantastisk utsikt!


Allihopa!


Nöjda


Vi åkte sightseeing-bussarna


Jag åt en riktigt god lasagne


Jag och Mamma!


Vi gillar Dublin!


Pappa på favoritpuben The Celt



Ha en fortsatt fin söndag!

/Josefine


Glädje

Det är heeelt underbart idag. Fredag. Sol. Värme. Riktigt vårigt! Efter jobbet och en del ärenden på stan gick jag, Elina och lilla Stella en härlig promenad. Sen la jag mig på uteplatsen i en solstol insvept i en filt. Jag har känt en del sparkar sista veckan. Men idag när jag låg med händerna på magen kom flera stycken. Den lille krabaten bökade runt i flera minuter. Ju mer jag klappade, desto mer sparkade den lilla bebisen. För första gången på väldigt länge kände jag ingen oro alls. Bara glädje. I hela kroppen! Jag somnade en stund med ett leende på läpparna...


/Josefine

Det strular med att ladda upp bilder på bloggen. Så "Dublin day 3" kommer när problemet är åtgärdat.


Anna Ternheim

Efter att ha stressat som en galning mötte jag upp Hillevi utanför Halmstad Teater igår efter ett sent jobbmöte. Jag hade inga förväntningar på konserten alls. Och kanske var det därför det blev så otroligt bra. Anna Ternheim är en fantastisk tjej! En underbar stämma. Konserten var akustisk, avskalad och utan några som helst effekter. En kandelaber, en uppstoppad hund och en gubbe från Nashville. Det var allt. Bästa låten var Shoreline! Tack Hillevi för en mysig kväll!



/Josefine


RSS 2.0