Vecka

Det är en intensiv vecka. Två kvällar med jobb. Idag är jag egentligen ledig men ska på föreläsning om en stund. Så därför har det varit lite tyst här på bloggen. Och inte bara jobb om kvällarna... Igår en sån där finfin kväll med gott te hos Linda och måndagskväll var jag på Pomp de Lux homeshopping med Hanna och Nina. Jag som inte hittade så många favoriter i katalogen hittade ändå en hel del till Liljas garderob, vilket jag befarade! Det känns verkligen att våren kommer allt närmre. Och jag tycker det är så skönt. Ljusare dagar har väl ingen blivit ledsen av =).
/Josefine

Semester

En vecka går så snabbt! Semestern började på bästa sätt med mysdag och övernattning med fina Anna. Det blev mycket prat, en tur på stan och bio på kvällen. Erik kom också in och ni kan ju gissa hur glad Lilja var av att ha faster och farbror på besök! Sen var jag på hälsa-på-runda i två dagar. Både familj och vänner har gett mig en massa energi. Jag brukar ju väldigt sällan göra saker på egen hand och har liksom inte saknat det här med "egentid" som det är sånt tjat om överallt. Men när jag bokade in kvällsfika med Hillevi och kvällsmat hos Mia insåg jag att det blir för sent för att ta med Lilja. Hon fick vara kvar hos mormor och morfar. När jag åkte ut på skogsvägarna insåg jag att det var första gången på över ett och ett halvt år som jag var ifrån Lilja utan att det värkte i mammahjärtat. Kanske för att jag vet hur bra hon har det och hur trygg hon är med mina föräldrar. Och kvällen, men två kompis-dejter med två av mina närmsta vänner, blev den bästa på länge. Ni vet när man kommer på sig själv att man pratar för fort för det bara bubblar i en och klockan springer iväg alldeles för fort.
 
Igår blev en lugn dag. Vi hälsade på Mia på fina salongen och Lilja fick luggen klippt (igen!), vi matade hästarna, träffade min mormor och morfar, spelade Bamse-lotto och hade en massa tid men mina föräldrar. Så trots de gråa vädret hade vi två riktigt bra dagar!
 
 

/Josefine

Mum

 
De flesta av mina vanliga kläder funkar fortfarande, men vissa överdela blir för korta fram och byxorna börja bli för tighta. Jag kommer ihåg att det var lika svårt förra gången. Tur att jag har kvar en del sen dess! Men jag känner ändå att jag behöver lite nytt. En bra vardagströja från HMs mammaavdelning har fått följa med mig hem men annars fanns där inget roligt. Fortfarande väldigt vintrigt... Och det är ju inga andra ställen i stan som säljer mammakläder. Mum2Mum säljs visserligen på Sisters, men eftersom man använder kläderna så kort tid tycker jag att det är lite för mycket pengar. Blev glatt överraskad när en gammal kollega på Lindex berättade att det kommer släppas mammakläder på deras shoponline nu i mars. Jag håller tummarna att det är en spännande kollektion!
 
På tal om kläder... Jag hann kolla in Pomp de Lux nya vår/sommar katalog igår. Jag tycker att deras kläder är både fina och har bra kvalité. Ska på homeshopping nästa vecka, men jag måste säga att tidigare kollektioner varit snäppet vassare... Men visst kommer säkert bli en del handlat inför sommaren till Lilja =). Tycker att de borde satsa på babykläder också!
 
/Josefine

v. 20


Då var det halvtid. Och jag kan bara hålla med de vänner jag har som har två barn, andra gången rullar veckorna på lite snabbare. Det kändes kanske inte så när låg och kräkte var och varannan kväll. Men nu, när energin är tillbaka och jag känner mig som vanligt, då inser jag att tiden ändå rör sig framåt. Jag känner det lilla livet, mest på kvällarna och magen är nu sådär härligt "gravidrund". Jag försöker verkligen hinna njuta, för jag tror att det är sista gången jag upplever denna underbara resa. Och det är så spännande. Vill inte missa en sekund. För varje dag växer sig längtan efter bebisen allt stakare...
 
Berättade för alla mina elever i veckan och de har så spännande tankar. "Är det inte svårt att sova på mage?" "Hur får den mat, den har väl inga tänder?" "Behöver du verkligen inte köpa nya byxor?" (det här med mammakläder återkommer jag till...) osv. De är för goa! Nu ska jag njuta av en vecka semester. Träffa familj och vänner och bara vara i nuet.
 
/Lycklig Josefine

Torsdag...

Jag är så glad att vara hemma en dag i veckan med Lilja. Och denna torsdag har varit så härlig. Just nu är jag inte konstant gravidtrött och illamåendet har blivit mycket bättre. Så med en annan energi än tidigare inser jag hur mycket jag hinner med. Nu behöver jag ju inte sova två timmar på dagen... Bortsett från sagoläsning, pussel, legobygge, matlagning vid leksaksspisen, sånger och ramsor har vi bakat. Två plåtar med pizzabullar. Första gången jag testade det och det blev riktigt gott! En sats med ost och skinka och en med feta, oliver och tomatpesto. Perfekt "snabbmellis" eller om man ska ha med på picknick. Improviserade receptet en del men utgick från det här . Nu är det så roligt att baka med Lilja. Hon älskar att smula jäst och känna på mjölet, hon försöker räkna varje skopa mjöl och så fort jag vände mig om hade hon munnen full med oliver och skinka. Och det märks att hon verkligen tycker att hon gör nytta med baket. Hon sa "Lija hälv!" (betyder Lilja kan själv) säkert 20 gånger. När Lilja sov efter lunchen passade jag på att städa och sen fick vi fikabesök av Hanna och barnen. En riktigt mysig eftermiddag. En sväng till lekplatsen och pannkakskvällsmat på det. M har nattat och "Baka baka kaka. Ulla ulla bulla. Ocka den och ocka den och uss in i ugnen" malde Lilja på repeat innan det till slut blev alldeles tyst...
 
En lång dag imorgon innan det är dags för en veckas härlig semester...
med mycket tid för mys och klapp på magen!
 
/Josefine

Måndagstankar kring mat...

För att vardagen ska funka, men lämning, hämtning, jobb och allt annat krävs lite planering. När M kommer hem från jobbet äter vi alltid kvällsmat tillsammans och det är något som jag tycker är viktigt. Jag gillar att laga mat, men ibland tryter inspirationen. Vi har sedan i höstas provat Linas matkasse ett par gånger, just för inspirationens skull. Förra veckan kom en kasse och vi var lika nöja som tidigare. Ibland är det skönt att slippa tänka.
 
 
För att det ska bli varierat och att man inte varje söndag inför storhandlingens ska klura på veckans meny skrev jag idag ner 20 rätter och satte ihop 4 veckomenyer som jag tänker kan rulla et par veckor utan att bli uttjatade.  Några av rätterna är från Linas matkasse=). Och annars är det inget märkvärdigt, utan en bra blandning mellan fisk, kyckling, kött och vegetariskt. Allt från grekisk fläskytterfillé med rostad ratatouille till traditionell ugnsstekt falukorv med potatismos! Så nu slipper jag tänka mat på länge... Bara laga-äta-njuta!
 
/Josefine

Lilla livet...

Det här med att vara gravid är så häftigt... Vissa trivs inte alls, men jag trivs som attan. Visst blev det en tuffare start denna gång, med ett illamående som jag kunde klarat mig utan... Men nu när det blivit bättre, när kroppen börjat förändras, magen växer och jag börjar känna fosterrörelserna... Jag tycker att det är alldeles fantastiskt!  När Lilja bodde i magen njöt jag varje sekund och jag var nästan orolig att det inte kunde bli lika spännande andra gången. Men där hade jag fel! Det är samma häftiga känsla, trots att det inte finns lika mycket tid att tänka. I torsdags var vi på ultraljud och det var precis lika spännande som när vi tittade på Lilja. Detta lilla mirakel. Glädjetårar som först inte ville sluta rinna. Vi såg alla tio små fingrar och tio små tår... Jag längtar så efter det lilla livet.
 

/Josefine

Back on track!

Oj, oj, oj... Här har det varit sjukstuga i över en vecka. Det är förklaringen till tystnaden här. Först verkade det bara vara förkylning/feber/hosta. Men sen har vinterkräksjukan slagit ner oss alla i familjen, en efter en. Stackars Lilja höll igång i fem dagar. Det tar på en liten och hon är fortfarande inte riktigt pigg. Det tar väl tid att fylla på med ny energi... Tack och lov var jag och M inte sjuka samtidigt så att vi har kunnat ta hand om Lilja. För första gången på evigheter har M gått och lagt sig innan mig. Så här sitter jag, ensam i soffan med en skål chokladglass, slösurfar och klappar på magen som växer. Kan verkligen inte fatta att det snart är halvtid. Ska bli så skönt att göra ultraljudet nu så vi kan se det lilla livet. Tänk att det faktiskt är lika spännande andra gången! För precis två år sedan såg jag ut såhär och ja, det är väl ungefär samma size nu...
 
 
/Josefine

RSS 2.0