Just nu

Bäst musik just nu:



Vilken tjej. Vilken röst!

/Josefine


Iphone

Idag har jag blivit med Iphone!


Slå mig om jag förvandlas till en osocial nörd!

/Josefine


Ritch girl

If I was a ritch girl, lallalallalallalalalla...

http://hemnet.sfd.se/BildLista/Default.aspx?objgid=OBJ28650_1134730990


/Josefine


Söndag morgon

Igår, lördag åkte jag många mil i olika bilar... Började dagen med att storstäda vårt hem som kändes aningen förfallet. Sen plockade Evelina, Johan och Prinsessan Alicia upp mig. En liten Smilla skulle döpas och jag fick den äran att sjunga. En söt Pontus, 6 år, gav finaste komplinmangen efteråt. "Jag tyckte du sjöng så fint men min mormor bara grät hela tiden".

Från Femsjö till Hyltebruk och från Hyltebruk till Långaryd där jag fick en kort stund kvalitétstid med mamma och pappa och småkusinerna Albin och Lova. Vidare till Torup för bilbyte och hem till stan igen. Överraskningsfirade av Tobbe som fyllt 50! Lite vin och snacks hos oss, vidare till Henriks lilla (läs galet stora) lya och slutligen till slutdestinationen Wild West. Herregud vilket stället. Har ännu inte bestämt om jag ska älska det eller hata det. I vilket fall var sällskapet mycket trevligt. Maten var helt ok, men det var gaaalet mycket mat. Får såligt samvete när jag tänker på hur mycket mat bara vårt sällskap inte orkade äta upp. Det låg ju för tusan en hel gris på allas tallrikar!



Jag har gottat mig i lite tidningar som Mathilda hade med sig igår. Tack fina du! Perfekt för en lugn och skön söndagsförmiddag. Nu ska jag och M titta på reprisen av "Så mycket bättre". Denna tittarsuccé som jag nästan helt missade förra säsongen. Jag säger det reda nu: Laleh bli årets September!



/Josefine


Lördag morgon

Det är så skönt att vakna klockan åtta en lördag och vara alldeles utvilad. Min kropp mår fortfarnade inte bra. Käkar fortfarande alldeles för mycket värktabletter men det känns i alla fall något bättre än förra veckan. Och det är ju något positivt! I torsdags på VILA-kvällen fick dessa gobitar följa med mig hem:



Igår efter jobbet hade jag en fantastisk eftermiddag med Stella. Jag hämtade på förskolan. Efter mellanmål hos mig tog vi bussen ner till stan. Att det kan vara så roligt att åka buss! Vi hälsade på hos Evelina, Johan och Alicia. Sen kollade vi in hos Anna P som börjat jobba i en ny, supermysig butik i stan Udda Tina. Där har dom bland annat mitt favoritmärke PIP. Färgsprakande! Jag och Stella tog bussen hem och på kvällen bjöd Elina och Kim på riktigt go mat! Idol och så är man ju alltid så trött på fredagskvällen. Nu ska jag förberda mig inför dagens spelning, dop i Fämsjö. Sen väntas det god mat i trevligt sällskap ikväll!

Trevlig helg!

/Josefine


Kanske...

Nu ska jag, Elina och lilla Stella på shoppingkväll på Vila. 30% på allt och det är ju alltid trevligt! Kanske får denna klänning följa med mig hem?

CILDE DRESS, WHITE, large
/Josefine


Förtrollande.

Lite trött, lite seg och lite snorig. Det är en lugn kväll hos oss. Nu ska jag koka te och vila upp mig och samla krafter inför resten av veckan. Tack och lov börjar smärtan i bäckenet lugna sig lite! Så nu sover jag bättre på nätterna. Det är ju nödvändigt för att orka med. I söndags tog jag, Linda och Mia en härlig promenad i höstsolen. Jag har inte rört mig alls på nästan två veckor, så det var underbart skönt. När solen skiner är hösten underbar. Mycket syre och alla färger förtrollar.  

bilder från http://kanal5.se/365days

/Josefine


Josefines supergröt!

När jag jobbade på förskola fastnade jag i mack-träsket. Mackor till frukost och mackor till mellanmål. Och sen kanske mackor till kvällmat. Jag har ätit mig mätt på smörgåsar för en lång tid framöver känns det som... Havregrynsgröt har jag också tröttnat på. Och vad äter jag ofta nu till frukost då? Jo, nu äter jag Josefines supergröt och det är smaskens det. Marcus skrattade först åt mig och menade på vad är det för fel på havregrynsgröt. Nu äter han min gröt varje morgon!

Perfekt är att blanda mycket på en gång, så slipper man göra det på morgonen. I min grötblandning har jag (ca. 12 portioner). Självklart kan du blanda i det som du gillar, kanske krossade hasselnötter, russin, vad vet jag!

2 dl dinkelflingor
2 dl rågflingor
2 dl havregryn
1 dl krossade linfrön

2 dl torkade osockrade tranbär
1 dl torkade osockrade gojibär
2 dl torrostade, lättsaltade solrosfrön
1 dl pumpafrön

Ca 1 dl gröt och ca, 1,5 dl vatten. In i mikron i ca. 2 minuter! Serveras med mjölk. KLART!



/Josefine


Docka!

Efter att ha snuttat på Alicia i fredags körde jag och M till Östra stranden. Fredagsmys med lillasyster Julia, Fredrik och lilla Maya som precis i dagarna har börjat gå! Inte dåligt av denna lilla, söta docka.



/Josefine


Sunny Sunday!

Igår kväll kom våra fina grannar på besök. Mat, vin, ballonglek med Stella och lite filmmys på det. Se "Unknown" i höst. Riktigt spännande film!


Jag och Elina på mitt 24-årskalas i somras

Ibland tycker jag att det är svårt att bara koppla av, inte göra någonting. Ta dagen som den kommer. Men det gör jag idag. M kör upp motorcykeln så jag är ensam. Riktigt skönt. Har fixar lite med designen på bloggen. Ajg hoppas du gillar det! Nu har jag inget inplanerat förrän i eftermiddag för då kommer Mia hit! Kul ska det bli. Det var ett tag sen sist. Jag ska njuta av ledighet och av den underbara höstsolen.

/Josefine


Soffsugen?

Jag och M köpte idag en ny, större soffa. Så vår lilla ska bort! Är du, eller någon du känner i behov av en liten, skön soffa i gott skick till en billig peng? Hör av dig vettja!



0705394493

/Josefine


Vägra mögel!

Tack för alla hälsningar, peppande och omtanke från alla håll! Igår tog jag och M en riktig lugn kväll. Massor av te och filmmys i höstrusket. Och idag fick vi besök av Elina och Stella. Alltid lika trevligt! Imorgon är det fredag och helgen ser ut att bjuda på en hel del trevligheter med nära och kära. Det gillar jag. Det ger mig energi. Annars möglar jag bort i soffan. Nu hade det varit sååå skönt att dra till varmare breddgrader ??? På en skala 1-10, ja, typ 100!



/Josefine


Pepp

Akupunktur, TENS-plattorna på hela dagen (elektrisk nervstimulering) och maxdos av värktabletter. Och ändå har jag haltat och haft smärta hela dagen. Ja, min kropp mår inte riktigt prima. Men trots detta har jag haft en bra dag. Ett givande samtal på jobbet peppade mig och stärkte mitt självförtroende i min lärarroll! Heja Josefine!



Nu blir det temys i regnrusket med fina Linda!

/Josefine


Med hatt

 Värken är tillbaka så det har varit en tung och lugn helg. Efter en riktig mysfredag kom en planfri lördag. Det hade likaväl kunnat bli en deppdag i soffan men istället tog jag mig i kragen och gjorde stan med Elina och Stella. Underbart höstväder och höstdeppen var som bortblåst! Lite småärenden på stan, lunch på Espresso House och så blev jag med hatt!



På kvällen gjorde jag en blixtvisit hos Tobias och Maya och sen vidare till stan för en lugn tjejkväll med Hanna och Elina. Vi började med pizza på Venezia med mycket jobbprat, och sen en romantisk komedi på bio. Myyyyys!


Inte bara hatten fick följa med mig hem. Dessa mockashorts blev mina för 100 kr. Jag är bäst på rea!

/Josefine!


Mysfredag

I fredags kväll körde jag och M till Slättåkra för att fira lilla Elsa och ha fredagsmys. Mathilda hade lagat en fantastisk pasta-pesto med kyckling. Mmmmm! Selma och Elsa var goda och glada. Mycket prat, mycket mat och lite Idol i bakgrunden. Inte vassaste startfätltet i år. Ojämnt som aldrg förr! Hur som helst hade vi en riktig mysfredag!


Selma hade dukat och satt på sig sina "fredagsmys-kläder".

/Josefine


Mysfredag

I fredags hämtade jag söta Stella på förskolan. Denna underbara lilla prinsessa. Vi gick i skogen till lekplatsen, åt clementiner, plockade stenar, spelade piano och läste saga. En riktig myseftermiddag!



/Josefine


Now!

Just nu...



/Josefine


Skjorta

Jag har piffat upp höstgarderoben en del sen förra hösten. Ett par stickade tröjor är måste, speciellt eftersom mitt klassrum är iskallt, säger jag som alltid är varm. Men stickade tröjor är höstens favoriter, liksom härliga pannband i alla dess former. Men det jag saknade i garderoben var en snygg vit skjorta i over-size-modell. Har inte hittat den perfekta. Tills jag och Anna gjorde stan förra veckan. GINA hade lite slatt-rea och där fanns den, för 125 kr. Man tackar! Höstgarderoben fulländad. For now!



/Josefine


DUBLIN

Vi hade tänkt en liten weekend på mitt höstlov, men så tog biljetterna slut... Men nu har vi bokat! I februari åker vi istället, jag, M, mor, far, mormor och morfar till Dublin. Och är det någon gång som man behöver något att se fram emot är ju i februari!



/Josefine


Höstigare

Nu har jag vant mig vid min nya, lite höstigare, lite mörkare och kortare hår. Tack Mia! Du är fantastisk duktig!



/Josefine


Watch it!

Jag har inte använt klocka på flera år. Men i fredags när jag Anna gick på stan hittade jag en som jag gillade skaprt! Den blev min för endast 199:-. Sånt gillar jag!



/Josefine


Dance with somebody



Efter goda ostar och uppfriskande vin resulterade "kolla läget på stan" till en riktigt feteutgång. Som vi dansade! Rekord! Där anslöt jag och Mia med killarna. Det är verkligen alltid så att de spontana kvällarna blir de allra bästa. Jag la huvudet på kudde 04:00 och det var riktigt längsen det hände senast. Jag tog inte med finkameran ut till Mårten så det blir bara pics från min och Mias mysdejt.

/Josefine

Och nu blir det laxpasta och mys i soffan. Idag sögs all energi ut ur mig. Mys i soffan behöver vi!


Books

Efter jobbet igår körde jag in till stan för att möta upp en shoppingsugen Anna. Det blev många härliga timmar på stan med shopping och tjejsnack. Så avslutade vi med fika tillsammans med Marcus på Espresso House. En riktigt fin eftermiddag. Hem för snabbfix och sen körde vi mot Torup för att umgås med Johanna, Jonas och lille Elton (som sov gott hela kvällen). Johanna hade lagat god mat. Mycket prat, lite Idol och lite spel och sen blev klockan ett och det var dags att köra hem. Så gott jag somande. Och jag sov länge, dock med halsont och en snorig näsa. Så idag har jag hafte en riktigt lugn dag. Lite småfix här hemma. Började plocka i vårt "lilla rum" som ibland blir till skräprum efter som det både är gästrum, musikrum, torka-kläder-rum och kontor... Plockade bland annat ner alla mina pocketböcker i en byrå. Det samlar så mycket damm att ha alla framme. Och slänga dom vill jag inte göra. Det känns fel att slänga böcker... Så det borde finnas någon bokloppis, eller kanske skulle jag fixa en "bokbytarkväll"? Har du också en massa böcker som ligger och skräpar?



Nu ska jag vila lite och sen ner till Mia. Kvalitétstid, lite vin och lite ost och kanske ut och kolla läget på stan...

/Josefine


Intensiv

En galet lång och intensiv dag idag på jobbet. Skönt att träffa syster, mor, Hillevi och prinsessan för att prata om lite annat. Snabbstädning och sen kom mamma upp till mig med kvällsmat. Trevligt! Nu ska jag lägga mig. Imorgon är det fredag och helgen bjuder på en trevligheter. Ingen oktoberfest, men en massa annat skoj!


Ganska så precis ett år sedan...

/Josefine


Heja mig!

Idag efter jobbet hade jag ingen energi för fem öre. Efter en snabb vila i soffan tog jag mig i kragen och cyklade ner mot stan. Först en snabbsnutt på Alicia och sen svettades jag järnet på Actic. Cirkelträning är det passet som passar mig bäst. Så skönt att få med kondition, styrka och balans på en och samma gång. Nu njuter jag av en lugn och skön kväll i min ensamhet. Jag har ätit en god sallad med fetaost, groddar och körsbärstomater doppad med min nötmix och pesto. Mmmmmm!



Endorfinerna sprudlar i kroppen och ännu mer energi fick jag av prat med Mia och lillasyster!

/Josefine


Oktoberkväll

Sista utvecklingssamtalet är avklarat för den här terminen! En liten lättnad sprider sig i kroppen! Min PowerWalk blev en kort löprund och kroppen kändes stark! Ikväll har jag och M gottat i kanelbullar och mjölk. Nu blir det te och säsongspremiär av Desperat Housewives. Och jag hade gärna druckit ur dessa ursöta koppar!


bilder från countrystyle.se

/Josefine


Helg!

Helgen fortsatte att vara oplanerad men innehållsrik. Lördagen bestod av trädgårdsarbete, vila i solstolen och på kvällen blev det trevligt sällskap på Bull's. Anna och Andreas kom upp på en "nattakaffe" innan kvällen var över. Söndagen startade med en långpromenad med Hannapanna, runt Wapnö och Galgberget. Så härlig höstdag! Vidare på kalas för att fira pappa Johan. Såklart var det Alicia som stod i centrum!


 
Och redan lite planer för kommande! Höst är mysigt! På veckodagarna är utmaningen att ta tillvara på kvällarna trots att jag är heeelt slut när jag kommer hem från jobbet. Idag gick jag och Elina till Actic för ett pass. Och sen har jag hunnit med lite matfix inför veckan och sen drack jag te med Elina och gosade med Stella som växer så det knakar. Hon lär sig nya saker hela tiden. Världens sötaste charmtroll.

/Josefine


After Work

Efter ett besök hos Mia på Självfallet (bilder kommer!) i fredags blev det en trevlig After Work på Fox. Jag och Linda åt Tapas. Riktigt gott. Och jag och Mia fetsade dessutom till det med riktigt goda choklad-desserter. Bra kväll!




/Josefine


Fredagsfika!

Igår tag jag en fika med Evelina och Prinsessan Alicia.




/Josefine


RSS 2.0