Höstmode 2011...

Jag är såld på årets höstmode! Det är gott om fina plagg i alla butiker. Varning, varning, Josefine. Håll i pengarna!



Bilder från linadimoda.freshnet.se från Dagmars visning på Guldknappen.

/Josefine


Russsian Red

Igår på Nyhetsmorgon spelade en fantastisk duktig tjej. Lourdes Hernández - som sjunger under artistnamnet Russian Red. Härlig musik som passar bra till hösten. Alltid kul när man kan lägga till nya album i Spotify.



/Josefine


Hämta

Snart drar jag ner till Mia och Linda. Tisdagsmys! Men först ska jag hämta finaste M på flygplatsen. Så i natt sover jag riktigt gott!



/Josfine


Oheja...

Kul att se Malin på TV. Hon skötte sig fint tycker jag! Bara en tanke till. Nu sitter jag och jobbar lite och har Idol på i bakgrunden. Jag var så trött på Idol när cirkusen drog igen. Men precis som alltid engagerar det. I år har jag blivit sååå grymt imponerad av flera tjejer. Vissa är endast 15 år! Blir därför sur att de envisas med att välja ut lika många killar som tjejer bara för att. Välj istället ut de bästa sångarna och artisterna! Jag ohejar på killarna! I år är det tjejernas år.

/Josefine


Heja!

Denna vecka besöker "Halv åtta hos mig" Halmstad! Spännandetycker jag. Och ännu mer spännande när fina Malin är en av deltagarna. Malin Grahn är alltid snyggast i stan! Jag håller tummarna!

/Josefine


Inspiration

I lördags lät jag mig inspireras av Bik Bok som fortsätter att imponera i höst!



/Josefine


Utan planer

Det är skönt att ha lite ledig tid som är helt utan planer. Som igår. Jag skulle in till stan efter jobbet för att ta en fika med Hanna. Så skönt att prata av sig, vi är ju i samma brasch =). Det blev mycket jobbprat. Sen skulle jag och M fixa presenter till helgens festligheter. Då sprang vi sprang på Elina, Kim och Stella. Det blev en spontanfika på Skånskan. Riktigt mysigt! Och när vi var redo att dra hemåt för en fredagkväll i soffan sprang jag på Mamma och Frida som skulle på After Work. Så då tänkte jag varför inte? M fick köra hem och ha myskväll med Tobias istället! Och jag kan verkligen rekommendera After Work på Fox and Anchor. Innan körde de med slafsig taco-buffé. Nu har de bytt  koncept och bjuder på Tapas. Riktigt bra tapas, med riktiga delikatesser. 5 tapas för 99 kr! Det blev en massa Cava till det. En riktigt trevligkväll. Som om jag inte sprungit på tillräckligt många vänner denna fredag träffade jag även Maya! En riktigt bra fredag som avslutades med kaffe hos Anik. Spontana kvällan kan bli de bästa!


Tapasen var kanske inte lika bra som i Barcelona, men nästan!

Trevlig helg!

/Josefine


Filmmys!



Och så var det torsdag kväll igen. Mer höst än såhär blir det inte. Och då kan det vara najs att kura ner i soffan och kolla film. Tre filmtips från mig:

Water for Elephants - otroligt vacker och fin berättelse

Life as we know it - om du inte orkar tänka utan bara le

Hur många lingon finns det i världen? - höstens bästa feel-good-film!

/Josefine


Onsdag

Jag är så trött att det svider i ögonen. Det har varit en galen dag på jobbet. Och saken blir ju inte bättre av att höstmörkret. Känner att jag behöver lite solenergi... Men efter att ha snabbsnuttat på Alicia, ätit kvällsmacka med mor och far och druckit te med Elina, så känner jag mig bättre till mods. Och ännu lite bättre blev det efter att jag fått paket på posten.



/Josefine


Höst i Slättåkra

En söndag är en bra dag för att hälsa på Mathilda och hennes familj i Slättis. Fika och sen en promenad i extremt regnoväder. Natuen runt Mathildas hem är magiskt fint. Skog, åkrar, bäckar och röda små skogsstugor. Vi sökte skydd för regnskurarna under granar och träd och efter pauser, lite spring däremellan och "stenplopp" i bäcken kom vi hem och var superblöta. Lite värmande te på det innan vi körde hem. Höstigt men mysigt!


Selma ploppar sten



/Josefine


Mia

Min lördagkväll var den bästa på länge! Härlig myskväll med Mia. Och det var längesen vi hann prata om ALLT! Non-stop i nästan sju timmar... Vi hann inte ens tänka på att hyra film. Tack, världens bästa Mia! Jag blir alltid lite klokare och gladare av dina kloka råd och energi. Med andra ord, efter dag på stan med Linda var dagen fulländad!


Bild från Mia. Restaurangbesök i Norrköping. Och herregud så glad jag är att hon nu bor på hemmaplan igen!

/Josefine


Saturday!

En dag på stan med Linda och sen en lunch på Espresso House tillsammans med Mia när hon slutat jobbet. Det är receptet på en bra lördag det. Och mer trevligheter blir det. Myslördag med Mia!

Och lite såhär såg jag ut på stan idag. Det känns att hösten är här.



/Josefine


Ta hand om...

Trots att jobbet tar det mesta av min vakna tid under veckorna har jag hunnit med att ha lite höstmys på kvällarna. Kalaset i onsdag för Elina. I torsdagskväll efter jobbet körde jag direkt till Evelina och Alicia där Hillevi också hälsade på. Evelina fixade frallor och det blev en massa prat och gos med lilla tultan. Jag kan inte få nog av denna söta prinsessa. Så igår efter jobbet tog jag chansen att träffa Evelina och Alicia igen. Det blev en sväng på stan och Evelina skulle springa hem för fixa snabbt med tvätten och då fick jag traska runt med Alicia själv på stan. Hälsade på Anna och Madde på BikBok och jag utsågs till stoltaste mostern på stan! Vi fikade hos före detta grannen innan jag körde hem. Jag och M fixade fredagsmys. En massa tända ljus, grille (kanske årets sista?) till kvällsmat och Idol och Skavlan i soffan. Det är underbart med helg. Denna helg som skulle firas med bästa tjejligan i Malmö. Men efter förra helgens värk och efter en tuff vecka fick jag lyssna på min kropp som skriker VILA! Så det blir ännu en lugn helg. Man måste ta hand om sig.



Nu blir det frulle! Gröt och en massa mjölk!

/Josefine


Gulligt


Om jag hade haft en sommarstuga hade jag velat att mitt kök såg ut precis såhär!



/Josefine


Catch up!

Återigen rullar dagarn på i raketfart. Tack och lov mår kroppen bättre än i helgen. Det är galet mycket på jobbet och jag jobbat alldeles för många timmar. Men det är roligt! I kväll firade jag, Anna och Madde vår fina Elina lite i efterskott. Tyvärr blev Hanna sjuk. Stella var såklart med på kalaset och stod för underhållningen. Det var alldeles för längesen vi sågs, så vi hade mycket att prata om. Perfekt höstmyskväll!

/Josefine


Hålla ihop...

Ny vecka! Jag försöker hålla ihop fast att det kändes som jag höll på att falla isär i lördags. Hur skulle jag orka om Marcus innte fanns hos mig? Efter en jobbig helg med en del tårar känns allt lite bättre. Stressade efter jobbet för att hinna till Spenshult och få akupunktur. Fortsätter att hålla tummarna på att det inte bli så långdraget denna gången. Ikväll ska jag andas. Samla kraft och energi för en krävande med mycket spännande vecka!



/Josefine


Budget

Som om inte jag velat färdigt angående höstskorna... Jag kunde inte bestämma mig! Körde till Skopunkten och fick tre par riktigt fina skor för samma peng som ett par på Bianco. Kängan var dessutom fodrade så nu behöver jag inte ens tänka på vinterskor! Och en festsko på köpet. Ibland är budget bäst!


/Josefine


Alicia

Och nu är jag och snuttar på den sötaste jag sett! Alicia Blomkvist.



/Josefine


Höstshopp

Jag har känt att det har grott elände i bäckenet en vecka och igår kväll/natt sa det PANG! En hemsk natt och en hemsk morgon. Men jag får bita ihop och det var det jag gjorde. Och tog en maxad dos piller. M är söt och fick hjälpa till med påklädning. Vi hade en del ärenden så vi tog oss ner till stan. Shoppade lite smått och gott inför hösten. Fick som vanligt beslutsångerst... Löste problemet att köpa hem två par höstskor från Bianco så jag kan fundera... Traditionella höstkängor eller MC-boots? Det blev frågan tillslut eftersom jag vill ha ett par helt utan klack. Lite tråkigt men användbara varje dag. Marcus tyckte jag var superveliglig och jobbig. Men sån är jag!

Lund bootee

Denise Boot

/Josefine


Vipps

Jag jobbar och står i! Men roltigt är det. Men för att man ska orka krävs det kvällar som ger energi. Tisdagkvällen spenderades hos Linda tillsammans med Mia. Linda fixade en riktigt god vegetarisk lasagne. Sen en massa härligt catch-up-talk på det, lite idol och Polly. Och igår tog jag mig till cirkelträningen för att rensa hjärnan. Och vips så är det bara en jobbedag kvar innan en helg med en massa vila. Och så ska jag hinna ta mig ner till stan. Nya höstskor ska inhandlas. Men det är svårt att låta bli att spana in höstens heta mode. Det finns så mycket snyggt butikerna just nu. BikBok är inget undantag.





bilder från bikbok.se

/Josefine 


Höst-hyllning!

Hösten är verkligen här. Det känns som värmen i söndags var sommarens allra sista försök att klamra sig kvar hos oss. Men jag gillar faktiskt hösten. Det är mysigt att börja tända ljus på kvällarna, ta på sig en stickad kofta och öka te-konsumtionen. Det som är lite jobbigt är mörkret på morgonen. Och när det regnar allt för mycket.Men jag tycker minsann att hösten har ett orättvist dåligt rykte.
Det regnar ju på somaren också!


Här på väg till sommarens sista måndagsklubb.

/Josefine


Måndag.

Måndag. Lagom trött. Känner att det börjar gro elände i bäcken och bröstkorg. Nu är utmaningen att behålla en positiv inställning och inte deppa ner om nu värken bryter ut igen. Hålla igång efter bästa förmåga!
Här kommer söta bilder från vår utflykt igår från Mathilda.

 
En go puss till Maaaaatos!

Idag efter jobbet gick jag på Pilates och sen kom mamma, pappa, mormor och morfar (dvs. mormor, morfar, gamlamormor och gamlemorfar) på kvällsmat. Trevligt med besök!

/Josefine


10-poängshelg!

En helg skulle ibland vara ett par dagar längre. Men trots det har denna helgen varit alldeles perfekt. 10 poäng!Fredagskvällen spenderades med Mia och Anders. Anders var kvällens kock och bjöd på riktig höjdarmat. Lite fotboll och vin på det och sen somnar man alltid lika gott en fredagkväll. Igår tog jag och M en riktig härlig sovmorgon, stabil frukost framför Nyhetsmorgon utan någon som helst stress i kroppen. Underbart! Jag och Hanna möttes på Actic där vi svettades en timme på cirkelträning. Hem för snabbfix och vidare till Evelina, Johan och deras goa tulta. Storhandling på Maxi och sen den efterlängtade lördagsmyspyskvällen med Marcus. Minns inte ens när det hände senast. Vi gjorde en smarrig hemmagjord pizza med mozzarella, lufttorkad skinka, roccula och soltorkade tomater toppad med pesto och solroskärnor serverat med fetaostfyllda oliver. Mmmmm! Sen fick jag äntligen se "Water for Elephants" jag velat se så länge. Jag måste säga att det var en riktig magisk film. Så vacker!



Som om inte detta skulle räcka för att bli en perfekt helg så har även denna dag varit så bra. Efter att vaknat helt utvilad 07:30 och ätit frukost och hunnit med lite hemmafix körde jag ut till Östra stranden för en promenad med Julia och Maya. Vädret idag har gett så mycket energi! Hem igen och vi fick besök att Mathilda och hennes två prinsessor. Elina och Stella joinade och vi gav oss ut på utflykt. Vi traskade bort till Landalssjön (såg ut som vi skulle vara borta en vecka med all packning!) vid Galberget där vi grillade korv, myste, "ploppade" sten och busade. Fick inte med mig kameran, så jag kan tyvärr inte bjuda på denna mysiga utflykt. Macus och alla tjejrna!Nu ska vi avsluta denna perfekta helg med lite grille hos grannarna.

/Josefine


Rosenknopp

Varje gång jag träffar en rykande färsk bebis förundras jag över hur litet en människa kan vara. Evelina och Johans lilla prinsessa var verkligen söt som socker. Jag blev så rörd när jag tittade på denna sovande rosenknopp att tårarna trängde fram på nolltid. Det är kärlek vid första ögonkastet.



/Stolt Moster


Tilia Trädgård

Jag har tipsat förut men jag gör det igen! I söndags efter cykelfesten åkte jag, mamma, mormor och morfar (läs chaufför) till Carolines lilla gårdsbutik, Tilia Trädgård, i Ekenäs. Det är så mysigt därute. Alltid är det något fint som får för följa med hem. Nu hade hon tagit hem en massa doftljus och ljus går det ju åt under hösten. Nu i september får du även 20% rabatt på en vara om du handlar för över 300 kr. För dig som bor runt Hylte, är det en perkeft liten dagsutflykt. Öppet varje lördag 10-14 eller enligt övenenskommelse. Bara ring: 0738-146204 så öppnar Caroline om hon är hemma!






/Josefine


Tjejfika!

Efter en riktigt tuff, men sååå rolig vecka ska det bli underbart med helg. Och en helg kan väl inte inledas på ett bättre sätt än en tjejfika med dessa två!





Nu ska jag och M till Mia och Anders! Och imorgon ska jag och M få snutta på bebis =)

/Josefine


Väldigt kär

Äntligen! Nu har Linneas första singel släppts. Min förväntan stiger inför kommande album! Du är grym, tjejen!


Jag har inte lärt mig hur man länkar till Spotify, men där finns den om du vill lyssna!

/Josefine

 


RSS 2.0