VAB 3

Efter två dagar med magbacill i huset ställer jag mig frågan: Hur skulle jag klarat mig utan dig??? Just nu min bästa kompis!


/Josefine


VAB 2

Efter ytterligare en febernatt upp mot 40 stannade jag hemma idag också. Egentligen mormor/kusin-dag, men någonstans kände jag på mig att Lilja med hög feber önskar mamma hemma. Och tur var väl det... Det började med en mysig och lugn morgon, med pussel, böcker och fantapyssel. Men det dröjde inte länge efter uppstigning innan den förbannade kräksjukan slog till. Lilja tänkte kanske att det är lika bra att passa på att köra alla baciller på en gång. Så är det gjort liksom... Förkyld, slemhosta, hög feber och kräk. Mycket kräk. Tycker så synd om henne och hatar se henne så trött och orkeslös. Det blir fler VAB-dagar innan veckan är slut och nu håller jag alla tummar att magbacillen varken slår rot i mig eller M. Jag tycker det räcker med gravidillamående och lite kvällskräkningar för min del...

Det som började så lugnt och fridfullt... 

/Josefine 

VAB

Och så kom den dagen... Första VAB-dagen. Har nästan väntat på att förskolebacillerna skulle slå till. Och det gjorde dom i natt. Feber, hosta och snorig näsa. Det har med andra ord varit en mycket lugn dag. Många böcker har vi plöjt igenom, lagat mat och nu sover hon gott i vagnen. Och jag tar en lugn stund och klappar magen. Tror minsann att jag börjat känna lite fladder från det lilla livet. Det är så spännande!
 
/Josefine

Intensiv

Lika trött som jag är nu... lika bra har helgen varit. Det började med en lugn fredagkväll efter minisimmet på badhuset. Sen följde två mycket intensiva dagar, men så roliga! Det ger så mycket energi att träffa familj och så många fina vänner. Först frukost på stan med Linda. Sen körde vi uppåt och det blev promenad och fika med Hillevi. Lördagskvällen hos Emelie m. fam i nya hemmet med Anna m. fam. Sen sov vi hos mor och far som bjöd mig och M på sovmorgon och god frukost. Guidad tur i Fagerhult hos Mia och Anders med besök hos världens finaste kor och Lilja fick titta på traktorn. Denna "nära och kära" -tur avslutades med våffelkalas på Nissalund. Som sagt, intensivt men ändå så bra. Och Lilja orkade med helgen bra. Bara hon får sina två timmars sömn på dagen. Tack alla för den härliga energi som ni ger!
 
Hela helgen gick i ett! Kameran var med, men låg mest i väskan... Det var bara de söta korna som fastnade på bild!
 
Och det här med graviditeten och illamåendet... Det kommer fortfarande ibland på kvällarna men tack och lov går det allt fler dagar emellan så NU borde det väl ändå snart vända! Börjar bli tjatigt att så fort man är hemifrån tänka ut var som är närmaste ställe att spy på... Så att man alltid vet om det skulle bli dags. Men allt blir ju till slut en del av vardagen och man vänjer sig. Det märks för Lilja har börjat härma mig hur det låter när jag spyr (Mamma illa, bläääää) och hon tycker att det är både läskigt och lite roligt... Ja, ibland får man bara skratta åt det, som när jag fick hoppa av en hållplats för tidigt i torsdags för att spy i snödrivan. DET tyckte Lilja var spännande =).
 
/Josefine

Min vardag just nu

Somna tidigt. Upp och kissa. Vakna tidigt. Snabbfixa mig. Fixa Lilja. Lämna. Ont i mammahjärtat. Jobba. Hämta. Fixa mellis. Leka. Pussla. Sjunga. Mysa. Läsa. Laga kvällsmat. Helig familjestund. Bada. Natta. Somna tidigt...

Nyårsafton

Insåg att jag inte fått upp några bilder från nyårsafton! Här kommer dom...
 
Först testade vi partytutorna...

innan vi åt en lång och god trerätters!

Och när Lilja somnat firade vi in nya året!

/Josefine

Back on same truck...

Det var en dag utan illamående... Igår var det tillbaka, lika snabbt som det försvann, i kombination med förkylning och huvudvärk. Det här med att spy vänjer man sig aldrig vid... Men det värsta är att Lilja blir så orolig stackarn. Som tur är har jag varit ledig idag och har kunnat vila lite. Och jag tänker fortfarande att det borde vända snart...

Det är så spännande att se hur kroppen redan har förändrats. Magen putade redan vid nyår och nu börjar vissa byxor sitta lite tight. Det verkar stämma att magen blir större snabbare andra gången...
 
/Josefine

Bakdag!

Jag är så glad att vi hade möjlighet att pussla ihop arbete/föräldraledighet så att jag kunde vara hemma med Lilja i 1,5 år. Det är så olika hur man tycker att det är och vara hemma. Jag har älskat varje dag, varje sekund. Så nu när jag börjat jobba betyder eftermiddagarna med Lilja extra mycket. 
 
Efter att ha hämtat en nöjd tjej på förskolan satte vi igång att baka. Jag tycker det är roligt och inget är väl så gott som nybakat bröd, men tyvärr blir inte lika ofta som jag önskar. Men nu tycker Lilja att det är roligt, så det får bli brödbak oftare. Jag kommer själv ihåg när jag var liten och hjälpte till med att baka. Den härliga känslan när man smular jäst och sticker fingrarna i vetemjöl. Visst, det krävs mer tålamod. Dagens första försök med brödbullebaket började med att en ung dam välte ut 7 dl vatten/mjölk/jäst-blandning över hela köksön. som rann ner på alla håll och kanter. Bara att torka upp och börja om... Men tillslut var degen klar och en nöjd Lilja hurrade "mjöla, mjöla mamma!", "baka bulla!".
 
 
Idag har jag (peppar, peppar, ta i...) inte haft något illamående på hela dagen. Jag hoppas så att det vänder nu. Ikväll gick jag första ordentliga promenaden på flera, flera veckor! Det kändes underbart! Tack för fint sällskap Elina!
 
/Josefine
 

HairbyMia

I går bjöd jag på lite hårinspiration och jag fortsätter inom samma ämne idag =). Jag vill nämligen passa på att tipsa alla er som bor i Hylte-trakten att min fina, modiga vän Maria har öppnat en alldeles egen salong: "HairbyMia". Och jag tipsar inte om denna salong för att vi är goda vänner, utan för att hon är en mycket bra och inspirerande frisör. Det är alltid hon som färgar och klipper mitt hår (och Liljas lugg som växer som ogräs!) och jag är lika nöjd varje gång. Det var också hon som gjorde uppsättningen på mig på vårt bröllop och resultatet blev ännu bättre än vad jag någonsin kunnat drömma om. Ta en titt på hennes blogg vettja: hairbymia.blogg.se!
 
Fram till och med den 16/1 är det dessutom 20% på alla behandlingar som öppningserbjudande.
 
/Nöjd kund och stolt kompis

Söndag och lite hårinspiration

Det räcker tydligen att jobba tre dagar för att man ska uppskatta helgen ännu mer! I fredags hade vi en mysig hemmakväll och i lördags åkte vi på riktig familjeturné. Så idag var hela familjen ganska trötta. En fixardag i lugn och ro behövdes så det blev storhandling och julen städades ut. Jag tycker att det är lika tråkigt varje år. Det är ju så mysigt. Men sen efteråt är det alltid lika skönt. Lägenheten känns mycket större. Snart ska jag bädda ner mig och vila bort både förkylning och illamående inför kommande vecka.
 
För att undvika ännu ett bildlöst inlägg tänkte jag visa hur jag hade håret på Nyårsafton. Jag hinner vekligen inte lägga den tid på mitt hår som jag borde och ibland funderar jag på att klippa av det. Men nu har jag en ny vän . Ett "hårlasso"!
 
 
Några av er hade det kanske när ni var små. En mycket finurlig uppfinning som kan förvanda en enkel hästsvans till något som åtminstone är lite roligare! Framför allt är det superenkelt och tar ingen tid alls och tid kommer garanterat vara en bristvara på morgonen innan lämning på förskola och jobb. Skulle man har några minuter över kan man festa till det med att avsluta svansen med en fläta. Och för att få lite mer känsla av fest på nyår gjorde jag för första gången en fiskbensfläta och det var faktiskt inte alls så svårt som jag först trodde... En lite rosett på det och frisyren var fixad!
 
 
/Josefine
 

Ny vardag

Jag har börjat jobba. Lilja håller på att inskolas. Det är verkligen med blandade känslor som det bär av till jobbet på morgonen... Absolut inte jobbet som känns fel, tvärt om! Det är känslan av att vara på "fel plats". Och jag känner redan att det kommer bli tufft att hinna göra så mycket annat när nya vardagen startar på riktigt. Annars då? Illamåendet kvarstår. Efter jul kändes det lite bättre med snabbt därefter tillbaka till kräkstadiet. Verkar vara en busig unge i magen;). Nu ska jag njuta av helgen och busa med Lilja och vila upp mig så gott det går! 

Natti och trevlig helg!

Lite vemod...

Jag har haft en fantastisk julledighet. Det har verkligen varit en hel semester. Men imorgon börjar allvaret. Jag börjar jobba och Lilja ska skolas in på förskola. Så idag har jag haft en liten orosklump som växt i magen. Klart att jag förstår att jag måste börja jobba och herregud, det är ju bara en termin innna det är dags att gå hem igen... Men att lämna bort det käraste jag har. Det tar emot som attan...
 

/Josefine

Dejt

Pio och bio! Första riktiga dejten sen Lilja kom. En jättemysig kväll. Men nu måste vi köra och hämta innan jag längtar ihjäl mig...
 
 
/Josefine

2013

Precis som vid tidigare årsskiften passar det väl bra med en liten tillbakablick på året som gått, innan vi startar 2014 ordentligt... Det brukar vara svårt att sammanfatta ett år, men aldrig har det varit så svårt som i år. Det känns som att det hänt galet mycket i mitt liv 2013! Om jag bara snabbt ser tillbaka tänker jag såklart på vårt bröllop, resan till Kreta, när Lilja lärde sig gå, en underbar sommar, vår semester i Göteborg och när vi fick beskedet att vårt familj blir större till sommaren. Men det har ju varit en massa bra saker däremellan. Jag ska i alla fall göra ett försök, utan att den blir allt för lång...
 
Januari:

Vi firade in 2013 med många av våra vänner hemma hos oss. Lilja var vaken på 12-slaget...

Februari:

Vi såg First Aid Kit och hade första "kompiskvällen" utan Lilja. Jag hade lagt amningsschema mellan restaurang, konsert och senare på kvällen för att få det att fungera och jag kände mig som en riktigt mjölkko! Men trevlig kväll var det!

Mars:

Vi firade påsk med familj och vänner och bröllopsplaneringen var i full gång!
 
April:
Jag upplevde världens bästa möhippa. En fantastisk dag med alla fina vänner.

Maj:
Den 11:e maj blev vi blev Herr och Fru Kleinfeld och vi var så nöjda med dagen. Efter det åkte vi med min familj till Kreta. En jättefin resa, trots en del sjukdomar...

Juni:

Vi firar 10 år tillsammans och midsommar i Gullbranna.

Juli:

Underbara sommardagar. Många strandbesök, träffar familj och vänner, Lilja fyller 1 år och tar sina första steg.

Augusti:

Vi åker på minisemester till Göteborg och avslutar i skärgården. När vi kommer hem njuter vi av de sista sommarkvällarna i Grötvik.

September:

Jag, Mia, Emelie och Linda åker till Malmö och har två mysiga dagar tillsammans (och jag sover första natten utan Lilja).

Oktober:

Hösten i oktober är fantastisk. Vi spenderar mycket tid ute!

November:

Jag blir helt plötsligt väldigt trött och det är precis att orken räcker till...

December:
... för att Lilja ska ju bli storasyster. Och efter att ha varit trött och illamående hela december börjar jag nu bli lite piggare. Julen i år var fantastisk och i går firade jag in 2014 med ett par fina kompisar. En bra avslutning med andra ord! 
 

Gott nytt år!
 
 /Josefine
 
 

RSS 2.0