Fredagsmys

Jag njuter av ledigheten! I fredags afterworkade jag, Hanna, Elina, Sandra och Anna på Plaka. Så himla god buffé! Trots att vi gäspade ikapp hade vi en riktigt mysig kväll.




/Josefine


Söta!

Efter en bra fredag på jobbet är det riktigt skönt med fyra lediga dagar. Marcus är också ledig, så det blir mest vila och mys. Jag började med en fika i det underbara vårvädret med två söta tjejer!



Ikväll blir det After Work med ett gäng andra söta brudar!

/Josefine


75%

Det börjar ta sig! Nu väger bebisen ca. 1800 g. och är 43 cm. lång. Alla organ är på slutspurten att utvecklas klart. Nu är till och med naglarna på plats. Vi längtar mer än någonsin!

image descriptionimage description

/Josefine

 

 

 


Fynd!

Idag har jag och Elina varit och shoppat loss i Ullared. De har verkligen en fin baby-avdelning. Så en del fick följa med hem. Och det är bra att ha en rutinerad mamma som Elina med sig som vet precis vad man behöver.

 
Det blev bl a. en supermjuk filt, en snuttefilt, och en kanin att hänga i vagnen.

Gissa om jag kommer somna gott efter en tuff men trevlig dag!

/Josefine


Bättre!

Denna vecka är minst sagt fullspäckad. Både på jobbet och på eftermiddagarna. Idag, när Mia skulle öva inför gesällprovet, var det riktigt skönt att bara sitta i två timmar, utan att kunna göra något annat. Bara prata med fina Mia och släppa allt som har med jobbet att göra. Jag har börjat sova riktigt illa på nätterna. Får gå och kissa flera gånger varje natt och nu börjar det bli svårt att hitta ett behagligt läge. Marcus tyckte jag bökade runt som en liten gris inatt. Men jag ska inte klaga. Bortsett från minus på sömnkontot mår jag så mycket bättre än vad jag någonsin vågat hoppats på. Nu blir det en kopp te och sen sova. Imorgon ska vi på första föräldrargruppsträffen. Spännande!

/Josefine


120422

Det är underbart med helg, men alltid försvinner den lika snabbt... Igår hade jag en härlig dag som avslutades med 25-årskalas i Gassbo där vi firade kusin Fredrik. Kul att träffa kusinerna! Jag och M körde hem igår kväll och det är så skönt att vakna hemma! Trots att Sesam väckte mig vid 7-tiden kände jag mig relativt utvilad. Lite jobb på morgonen, scones frukost, storstädning, stortvättning och så har vi vilat och klappat magen en massa. De sista dagarna har h*n varit så aktiv! Nu är det nedräkning från 10 veckor som gäller. Jag njuter och vågar vara glad!!! På onsdag sticker jag och Elina till Ullared för att shoppa lite till bebisarna. Min och Marcus lista var från början väldigt lång, men nu har vi fått och fått låna en massa fina begagnade grejer, som baby-gym, babysitter, bilstol osv. Så än så länge har vi inte handlat så mycket. Och det här med att hitta könsneutrala babykläder är ju som jag sagt tidigare inte så lätt... Men jag hittade en del superfint på KappAhl igår. Där finns så mycket fint på deras baby-avdelning Newbie! Härlig vintagekänsla, ekologisk bomull och fina detaljer.



Idag har jag och M dessutom trotsat regnet och tittat på Erik som hade match på Kärlekens IP. Som det regnade! Sen en trevlig fika med Marcus familj.

/Josefine


Anksafari

Idag tog jag ni en mycket behövlig sovmorgon. Men vid 9-tiden tyckte Sesam att det var dags för mamma att gå upp. Som h*n sparkade! En härlig promenad ner till Norre Katt där jag mötte upp syster och Alicia. Ankorna var mycket spännande! Jag har strosat på stan och njutit av en chai latte på Espresso House. Så skönt men en dag att bara vara. Och nu är det dags för kusinkalas i skogen.

Trevlig helg på er!

/Josefine


Fredagsmys

Igår var tanken tjejkväll, men efter en tuff vecka fick det bli en hemmakväll med Marcus. Vi lagade god mat. Citronmarinerad lax, min favoritpotatis, tzatziki och feta-sallad.

 

Skrubba potatisen och skär den i supertunna klyftor. Lägg i en ugnsform tillsammans med hackad paprika. Häll på en olivolja och riven vitlök. Pressa över saften av minst en citron. Salta, peppra och lägg på örtkryddor. In i ugnen tills de får fin färg! Klart!

Nu sitter jag och tittar på lördagsintervjun med Mats Melin. Vilken underbar kille!

/Josefine


Jobbe

Denna vecka har, som ni kanske märkt, inte gett tillfälle till att blogga... Galet mycket jobb, jag vill inte ens räkna timmarna! Sen har jag gjort sånt som måste göras: besiktning av bilen och årsmöte på banken. Med andra ord, fullt upp på kvällarna. Det ska bli riktigt skönt med helg!



Idag har vi gjort 30 fulla veckor. Bebisen i magen växer och idag har h*n sparkat rekordmycket! Sesam börjar bli riktigt stark!

Nu ska jag snart krypa ner i sängen och ladda batterierna till morgondagen.

/Josefine


Monday!

Det är måndag och jag börjar redan bli trött och tänka på hur skönt det ska bli att krypa ner i sängen. Jag orkade i alla fall mig ut på en promenad i den härliga solen. nUnderbart med ljusa kvällar! Det känns att det var fullt upp i helgen och att Sesam tryckt på kisseblåsan ordentligt i natt. Men det är värt att vara lite trött efter en sådan här härlig helg. Efter vår fnittriga och snabba tågresa hem var det förfest hos Mia. Snacka om att det blev en riktig heldag! Jag var med tills dess att tjejerna skulle in till stan, sen var jag tvungen att sova!




/Josefine


En fantastisk dag i Köpenhamn

Vi skulle fira att vi fyller 25 i år med en resa till New York. Vi insåg att det blir svårt att få ihop tid och pengar. Men en weekend till London kanske... Men så får jag ju inte flyga med magen längre. Istället blev den en heldag i Köpenhamn. Vad brukar man säga, om man siktar mot stjärnorna så når man kanske trädtopparna! Och vilken dag vi hade! Strålande sol så gott som hela dagen. De andra tjejerna shoppade loss ganska så bra på Ströget. En massa god mat på mysiga uteserveringar på mitt favorittorg och på Nyhavn. Och det är klart, när man åker i detta sällskap blir det galet mycket skratt. Jag tyckte nästan synd om de som satt i samma vagn som oss på vägen hem. Bilder på dagen kommer här!


Vi började resan med supergoda baguetter som Mia fixat på Regnbågen.


Och så firade vi våra 25 år med supersöta cupcakes. Grattis tjejer!




Vi strosade på Ströget och det provades galna skor.


Ett av smultronställerna i Köpenhamn


Där drack tjejerna den första ölen på Gråbrødretorvet


Rosévin och jag festade till det med bubbelvatten!


Fina Mia!


Hela gänget!


Mysiga Nyhavn


Där glassade vi i solen!





Vi åt en god middag


Barbapappa, Linda, Mia och Emelie



Som om vi inte ätit tillräckligt köpte vi en massa olika gotte




MYCKET mätta och belåtna tog vi tåget till Halmstad


Och det är väldigt roligt att åka tåg...

Tack tjejer för en underbar dag! En dag att minnas.

/Josefine


Fredagen den 13:e

Underbart med fredag! Riktigt, riktigt underbart. Inflammationen i bäckenet börja lägga sig, men nu har det satt sig i bröstbenet. Jag har bara haft det där ett par gånger tidigare och det blir en obehaglig tryckande känsla. Men så länge Sesam sparkar i magen behåller jag modet uppe! Idag var också en sådan där då jag kände att mitt köp av elcykel förra året är en av mina bästa investeringar. Det har hänt att jag känt att det var kanske onödigt mycket pengar för en cykel. Men en eftermiddag som idag, när jag cyklade hem från stan efter jobbet, är den värd varenda krona! Trots värken så kan jag cykla hem utan att känna mig hopplöst rörelsebegränsad. En underbar känsla!

 
Ikväll ska jag bara samla kraft inför den efterlängtade dagen imorgon. Då sticker jag, Mia, Linda och Emelie till Köpenhamn! Det ska bli så himla trevligt!

/Josefine


70%

Nedräkningen fortsätter! Idag har vi gjort 28 hela veckor vilket innebär att vi nu går in i sista trimestern, den sista delen av graviditeten. 70% avklarat, 84 dagar kvar. Jag börjar känna mig tyngre och värken och foglossningen gör påmind allt mer. Men det är inte så konstigt. Bebisen växer snabbt och väger ca. 1400 g. och är ca. 39 cm. lång. Tänk som det lilla livet har växt! När vi fick reda på att vi vände barn var h*n ju lika stor som ett sesamfrön!



/Josefine


Mera påsk!

Efter härliga dagar i Långaryd hade jag och Marcus en helkväll med Elina och Kim i fredags. Vi började med en god pizza, sen bowling på B&B och så avslutade vi med Hunger game på Röda kvarn. En riktigt bra fredag! Påskfirandet fortsatte på påskafton med grillpremiär i Frösakull hos Jonas och Maria tillsammans med Tobias och Maya. Grillat är godast!!!
Och vi åt ännu mera god mat på Nissalund i söndag. En riktigt mysdag! Jag inser att jag har varit riktigt dålig med att fota denna påsken... Men så är det ibland. Det blir istället foto från långfredagen.



/Josefine


Sötaste...

Sötaste påskkärringen var så klart den lilla prinsessan Alicia...



/Josefine


Skärtorsdagen

Nu har jag och M firat färdigt påsken. Och det är såå underbart att ha en till ledig dag till. Sovmorgon och en dag att bara vila. Tyvärr slog värken till igen i påsk. Inflammationen i mitt bäcken har blommat upp igen och jag kan bara hoppas att det inte sitter i för länge och sprider sig till andra ställen...

Hur som helst började jag påskfiradet med att bli ompysslad i Långaryd hemma hos mor och far. Trevligt att jag fick sällskap av Anna på bussen! Evelina och lilla Alicia var också där så det blev mycket mys. På torsdagskvällen hade kom Marcus, Johan och mormor och morfar och så hade vi irländsk afton. Kollade på korten sen vår resa och åt en massa god mat!





/Josefine


Glad påsk!

Jag är i Långaryd och firar påsk med familjen.  

GLAD PÅSK ALLIHOPA!


En favorit i repris.


/Josefine


Påskägg...

Ja, jag känner mig lite som ett påskägg i nya klänningen. Men samtidigt trivs jag så bra med min stora mage. Än så länge känns jag inte ansträngade tung.

Just nu:
- blir jag lika förundrad och glad varje gång det sparkar där inne. 
 - håller naveln på att pluppa ut
- pratar jag och M mycket namn till bebisen
- kan jag inte leva utan big mama-trosorna från Åhléns
- börjar huden få lite bristningar
- vi fantiserar över hur det lilla livet kommer att se ut
- är jag inte lika hopplöst rädd och orolig
- längtar vi efter Sesam. Mer och mer för varje dag!




/Påskägget Josefine


Tisdag

Det är underbart att bara ta dagen som den kommer. Jag känner att jag behöver varva ner lite för att orka med sista veckorna innan terminen är slut och bebisen kommer. Idag hade jag en lugn morgon. Jobbade lite på förmiddagen och sen cyklade jag ner till stan för en lunchdejt med Mia. Vi åt en gott på Yoss och sen gick vi till Espresso House för en chai latte och en riktigt god brownie. Oj vad mätta vi blev... Sen blev det en tur på stan och så sprang vi på Emelie! Jag har inte träffat henne sen nyår, men snart åker vi ju till Köpenhamn och det ska bli riktigt kul! Jag är så glad att jag och Mia bor i samma stad. Och snart på samma gata!!!

En klänning från hm fick följa med hem. Och ja, jag ser väl ut som ett blommigt påskägg! Men jag tycker det är härligt med våriga mönster och en massa färg.




/Josefine


Tjejdag

Mitt påsklov kunde inte börjat med en bättre dag. Hanna kom vid nio och vi gick en härlig morgonpromenad i ett konstigt aprilväder, snö och sol. Foglossningen håller sig i shack så jag knåtade på riktigt bra tycker jag. Innan Hanna körde hem drack vi te. Det är vi riktigt bra på vi två =). Sen kom Evelina och Alicia. Jag och syster bytte en massa kläder - jag fick mamma-kläder och hon fick mina gamla. Bra att återanvända! Jag fick tid att gosa med Alicia och sen lagade vi en god laxgryta. Efter det sprang jag över till förskolan och hämtade Stella. Och hon blev glad när jag kom. Min Fiiiiin!!!, förklarade hon för all personal. Vi gick alla fyra till stan och busade i Pippi-parken. Därefter fortsatte jag och Stella vår mysiga dag. Lite shopping, fika på Skånskan, bussen hem (att det kan vara sååå kul att åka buss...) och sen påskpyntade vi. Tack till alla goa tjejer som förgyllt min måndag!




/Josefine


Spontankväll, simning och spagetti!

Visst är det ofta så, att det med oplanerade kan bli det allra bästa? Igår skulle jag och M har ytterligare en kväll på tu man hand. Vi har liksom inte orkat styra några helgplaner. Men en kopp kaffe med världens bästa grannar blev till slut en helkväll men thai-mat, mycket bus med Stella, klapp på magarna, en bra film, en massa godis och så sällskapsspel på det. En riktigt bra lördag!

Idag väntade vi finbesök från Slättåkra men så blev Selma sjuk. Men vi lär ses i påsk istället. Det blev en lugn dag med storhandling och en massa fix. I eftermiddag har jag simmat. Och när jag simmat en stund dök syster i bassängen! Det blev 45 riktigt härliga minuter idag, trots att jag varit förkyld i veckan. Det är en skön känsla att bli så viktlös fast att kroppen är så stor!

Nu har vi tankat på energiförrådet med en supergod improviserad pastapesto med kyckling. Snabbt ska det gå när man hungring och gott blev det också. Receptet kommer här:

ca 750 g. strimlad kyckling.
1 stor röd paprika
soltorkade tomater
5 dl. matlagningsgrädde
rejält med en god grönpesto (ca. 5 msk)
1 paket fetaost
salt och peppar



Stek kycklingen och när det nästan är klar, fräs till paprikan. Tillsätt grädde, pesto och soltormade tomter. Låt sjuda ihop ett tag. Smula sedan i fetaosten i stora bitar, den ska bli varm, men inte smälta bort helt. Serveras med spagetti. Mumma!

/Josefine


RSS 2.0