Ett paradis

Som ni kanske märkte blev det två dagar utan inlägg. Beror på att jag och Lilja åkte till Långaryd för att umgås med min fina familj i Långaryd. Onsdagen bjöd på sol och vi åkte till en av de platser som får mig att känna lugnet i hela kroppen. Ett litet paradis där jag har så många minnen ifrån barndomen.
 

Söta Alicia som fyller 1 år idag!
 




Sen har det blivit härliga promenader, god mat och så har jag såklart träffat mormor och morfar och gosat med både Stor- och Lill-Snoffsan! Men det var skönt att komma hem till Halmstad igår eftermiddag och tur var väl det. Annars hade nog Marcus längtat ihjäl sig!

/Josefine

Morfarbus!




Lilja tycker det är såhär kul att busa med morfar!


 
/Josefine
 
 

Långaryd

Igår körde lilla familjen upp till Långaryd. Vi började med ett mycket trevligt besök på Långaryds marknad. En marknad utan en massa krimskrams och skit. Men det var kanske inte marknaden i sig som var bäst utan att där var så många gamla vänner och bekanta. Lilja var vaken en stund och kollade då nyfiket på allt folk i bärselen, men sen sov hon allra mest i vagnen. När vi pratat klart och kollat färdigt vid alla marknadsstånd åkte vi hem till mor och far där vi hade kalas för mamma, mormor, Evelina och mig. Fullt ös i huset när alla träffas!


Lilja i sin stickade mössa som kom på posten från Finland!


Min söta lilla kusin Emil som föddes nästan samtidigt som Lilja.


Lilja sov en stund hos Marcus


Mina fyra goa kusiner!
Alicia kalasade på som aldrig förr!

Idag tar jag och Lilja en lugn dag. Nu sover hon på min mage och sen ska vi ut och promenera i det fina vädre. Och nu är hon anmäld till höstterminens babysim! Jag hoppas att hon gillar det lika mycket som hon uppskattar baden i baljan. Nästa vecka drar det igång!
 
/Josefine
 

Höst på gång!

Det har varit garderobsröj hos oss i veckan. Marcus började i sin och sen gjorde jag i ordning Liljas med ny inredning från IKEA som inte kommit upp förrän nu. Och när det bara var min kvar tänkte jag att det är lika bra att hänga undan sommarkläderna. Jag passade på att rensa ut en del gammalt så det blev en påse kläder och skor till välgörenhet. Ja, jag har mycket kläder i min garderob, men nu är det en hel del som ännu inte passar. Så i fredags gick jag och en sovande Lilja på stan och eftersom två gamla favoritkoftor gjort sitt fick två stickade och en söt från MONKI bli mina.
 
bild MONKI.se
 
/Josefine

Myslördag!

Underbara lördag! Marcus smög upp medan jag och prinsessan sov och när vi vaknade klockan 10 (!)  stod frallefrukosten framdukad. Värken spökar på nätterna men på dagarna går det riktigt bra. Nu bara slappar vi i soffan, Marcus med Lilja sovande på magen. Inga planer för dagen mer än ikväll, då vi ska till Mia och Anders. En alldels lugn och skön dag med en massa mys!
 
 
 
 

Som cement...

Efter att ha promenerat, med känslan att studsa upp för Högelidsbacken, med svetten härligt rinnande nerför ryggen i två dagar kände jag redan igår att det var på väg. Det började på morgonen. Benen kändes blytunga trots att vägen ner till stan bara består av nerförsbacke. Som en liten skavande ärta i bäckenet som irriterar. Och i natt kom värken tillbaka. Jag vaknade och det känder som bäckenet var en stelnad cementklump som ville explodera. Nu när jag ammar kan jag inte ta min medicin. Konstigt nog vaknade jag glad, trots att jag var så stel att jag hade svårigheter att komma upp ur sängen. För jag har lärt mig det här nu. Och denna gången tänker jag inte deppa ihop. Jag vet att under dagen blir det alltid bättre. När Lilja är så underbart go, och ger så mycket energi går allt så mycket lättare. Vi har varit ute och gått i blåsten, inte särskilt fort, men det spelar mindre roll. Min kropp är så här och jag försöker göra det bästa utefter mina förutsättningar. Förhoppningsvis ger inflammationen med sig efter någon dag så jag slipper ta någon spruta. Nog om detta! Nu ska jag äta lite lunch medans prinsessan sover och lyssna klart på David Hellenius sommarprat.
 
Sen kanske jag också ska passa på att vila lite...
 
/Josefine
 
 

Sommarpratare

När jag var hemma hos mor och far i Långaryd kom Hillevi och hälsade på. Hon inspirerade mig till att lyssna på sommarpratarna. Perfekt sysselsättning när jag och Lillsnoffsan är ute och promenerar - hon sover och jag svettar bort gravidkilon. Jag började igår med Klara Zimmergren. Och vad en timme kan gå fort! Jag promenerade och kunde sen inte sluta lyssna. Hon beskrev känslan och längtan efter barn på ett sån fint och lite humoristiskt sätt. Hon fångade mig totalt. Med tårar i ögonen blandat med ett leende satt jag och kände så för alla dom som vill men inte kan. Nyttigt för alla att lyssna på. Det här med barn är ta mig tusan inget man ska ta för givet!
 
 
Idag lyssnade jag på Anja Pärsons historia och imorgon blir det kanske Emma Wiklund, Soran Ismail eller Elsa Billgren!
 
/Josefine

Varing för text...

Då har den nya vardagen börjat. Mitt sommarlov tog slut förra veckan och Marcus började att jobba igår. Så nu är det jag och Lilja som myser om dagarna. Det kommer att kännas tomt när Marcus inte är hemma om dagarna men jag förstår ändå att det är inte alla som är hemma i sex veckor när man fått en ny familjemedlem. Det har varit en så bra start!
 
Jag och Lilja började vår första ensamma dag med att sova till halv 11! Ska väl tillägga att vi var uppe en stund tidigare på morgonen, men sen somnade vi om. Efter det promenerade vi ner till stan för en god lunch med ett riktigt gott tjejgäng! Vi mötte upp Evelina, Alicia, Camilla, Julia och Maya på Sandys.
 
Sen på kvällen var det allt annat än lugnt här hemma. Lilja som så sällan skriker längre stunder var inte alls nöjd. Jag vet inte om det var något med magen eller om det var den tryckande värmen. Hon var så arg från sju tills det att hon somnade halv 12. Jag hoppas att det bara var något tillfälligt. Man känner sig så otroligt hjälplös och otillräcklig när ingenting man gör hjälper. Hur som helst har vi sovit gott i natt och hon vaknade halv 8 och var på ett strålande humör. Idag ska promenera ner till stan och Lilja ska väga och mäta sig på BVC. Eftersom jag verkar ha grädde istället för mjölk i brösten lär viktkurvan fortsätta rätt uppåt! Det är så skönt att hon växer, så behöver jag inte nojja mig över det också...
 
/Josefine

Underbara

Det har inte bara hunnits med härliga promenader i sensommarsolen. I veckan kom Anna och Erik på besök och sov över. Och det är alltid lika mysigt! I onsdags bjöd Mia och Anders ut oss till Grötvik på kvällsmat. En sån där underbar kväll som gör att hösten känns riktigt avlägsen.


 
/Josefine

Glad

Idag har lilla Lilja varit på strålande humör!


Sensommar

Ok, det har inte varit den soligaste sommaren i år. Med andra ord har det varit en bra gravidsommar och en som passar små bebisar bra! Dagarna denna veckan har varit så sköna. Jag och lilla familjen har gått många härliga kvällspromenader. Vi behöver inte gå långt för att få härlig "på-landet-känsla"!


Busa

Igår gjorde vi stan och Marcus blev "juridisk pappa" till Lilja. Många papper att fylla i och skriva under. Sen fikade vi Espresso House och Lilja var på strålande humör!


Bra lördag!

Somriga dagar i augusti gör kommande höst kortare! Jag njuter dessa dagar och suger i mig så mycket solenergi jag kan. Igår var vi i Grötvik och i lördags körde jag och lilla familjen till Tylösand till after beachen. Det var första gången vi var där i år. Vi slog upp vårt tält i dynerna och sällskapade med Emelie, Andreas och deras lilla Ella. En mysig eftermiddag!
 När Duo Jag spelat klart körde vi in till stan och fortsatte att njuta av sommar-Halmstad på Bull's tillsammans med Jonas. Det var med andra ord en riktigt bra lördag.  
 
 
/Josefine

After Beach!

Sköna, somriga dagar... Det gillar jag!


Kompisar

Under Liljas första fyra veckor har det blivit många trevliga besök. Förra veckan var Anna, Ida, Emelie och Ella hos oss. Och Lilja och Ella blev fina vänner med det samma!

 
/Josefine
 
 

Lilja 1 månad

Här har vi Lilja, en månad gammal!



/Josefine

1 månad

Idag har det gått en hel månad sedan lilla Lilja föddes. Dagarna susar förbi så skrämmande fort och hon växer minsann så det knakar. Jag vill nästan att tiden ska gå på halvfart. Den snabbaste månaden någonsin har passerat. Samtidigt känns det ibland som Lilja varit en del i vår lilla familj i all evighet. Hon känns så självklar. Jag har nästan glömt hur mitt liv var innan hon kom. Vad gjorde vi egentligen hela dagarna? Nu kretsar allt kring detta lilla liv. Jag och Marcus kan sitta i timmar och bara titta på henne. Jag kan inget annat säga än att jag trivs så bra som mamma. Det är helt sjukt att man kan älska någon så mycket. En gränslös kärlek som inte kan beskrivas på ett rättvist sätt. Jag trodde nog inte att några känslor kunde vara så starka. Att man kan älska så mycket att det nästan gör ont. Det måste vara detta som är meningen med livet!



/Josefine

Mera Grötvik

När det var varma sommardagar var vi i Grötvik med familjen. En plats som får mig att må bra! Och både Lilja och Alicia trivdes bra i vårt strandtält.
 
 
/Josefine

Oljud

Vår dammsugare för ett extremt oljud, säkert på gränsen till skadligt. Så tills dess vi köper en ny är det tur att det finns andra lösningar. Lilja kan till och med sova när pappa Marcus dammsuger! /Josefine


Ny

 Lilja har fått galet mycket fina kläder så det är inte konstigt att det blivit en och annan dubblett. I lördags gick jag och Lilja ner till stan för att göra en del byten. Det är bra att bo här uppe på berget, det är perfekt promenadavstånd ner till centrum. 25 minuter tar det ungefär. Jag tycker det är så skönt att kunna börja röra på mig igen!
 
Marcus kom ner och vi åt en god lunch på City Life och sen gick vi vidare till Lindex. Alltid trevligt att träffa mina gamla goa jobbakompisar! Anita visade denna nyinkomna lilla höstkappa som sen fick följa med hem.
bild från lindex.se
 
/Josefine
 
 
 
 

Kalas

Som sagt var det 18-årskalas för kusinen Isabell i fredags. Ett jättefint kalas i värsta partytältet med supergod mat!


Födelsedagsbarnet


Lilla Lija sov mest...


Mormor Monica och Alicia


Maaaat!


Alicia ville pussa lillkusinen


Mysa är det bästa...


Familjen Andersson-Blomqvist
 
/Josefine
 

Grötvik med Nissalund



Vi har inte bara varit i Långaryd och myst. I onsdags kom familjen Nissalund och vi begav oss till underbara Grötvik. Det blev en fin dag med korvgrillning, strandhäng, Liljamys och sen badade Marcus, Erik och Anna vid klipporna.


 
/Josefine

Nyby Resort

Nu har vi just kommit hem från en mysig tripp hos mina föräldrar. Liljas första besök i Långaryd! Och hennes första övernattning dessutom. Det har blivit promenader, gos med Gamlis och Gubbis, gofika, en titt på lilla Alma, en massa mys, trevliga besök, 18-årskalas och mammas helt galet goda mat! Två bra dagar med andra ord. /Josefine


Gos!

En fem dagar gammal Lilja gosar med kusinen Elsa.
 
 
/Josefine

RSS 2.0