Lördag

 
Trevlig kväll igår! Först middag på Gastons. Sen en vansinnigt kall öl på ett kallt Lilla Torg på Bull's. Vidare till Freddies där avnjöt en god drink och tinade fingrarna. Tack Dennis och Linnéa för trevligt sällskap!
 
/Josefine
 

Midsommardagen

Triss i midsommartjejer!
 
/Josefine

Yeeeaaah!

Lilja var lite arg. Frustrerat pekade hon på TVn och dansade och sa "daaaa". Då förstår vi att hon vill att vi sätter på Spotify! Hon jublar och börjar köra "stekhanden" i takt till musiken! Lilla Stumpan, vad hon kan!


Jag är trött.

Snart är Lilja 1 år och jag har slutat att amma även på natten. Det känns både lite skönt och sorligt på samma gång. Att amma har varit alldeles fantastiskt mysigt. Men nu får det vara bra. Nu är tid för ny behandling. För jag är trött. Trött för att jag inte få sova. En Lilja som drömmer och härjar ibland om natten hade varit bra nog. Men när värken kommer smygande efter midnatt och jag bara ligger och väntar på att morgonen ska komma så att jag kan väcka den stela kroppen igen, det blir lite övermäktigt även för mig. Ingen natt utan värk sedan mitten av augusti. Som knivar in mellan skulderbladen. Så behöver jag kunna.
 
Jag var i Spenshult idag och min läkare tyckte jag hade kämpat länge nog. Tyckte nog att jag skulle börjat behandlingen bra mycket tidigare, att jag skulle tänka mer på mig... Att jag borde ta en kortisonspruta, men som jag gärna vänta några dagar till med. Låta kroppen försöka läka lite till. Jag framförde i alla fall min önskan att få sova. För jag är trött. Och nu håller jag tummarna att dundermedicinen som jag hämtade ut på apoteket idag ska göra susen.
 
Annars då? Jodå, trots helvetesnätter har jag dagar som är de bästa någonsin. Varje dag ett litet äventyr. Denna lilla Tulta som har så mycket liv i sig. Och denna energi smittar av sig. Jag är så förälskad i henne. Och nu försöker hon med hela kroppen och med några ord visa vad hon vill. För vill, det gör hon mycket =). Mammaaaaa! Pappaaaaaa! Tittatittaaaaa! Naaaeeee! (betyder nej), Daaaaaaaa! (betyder där/den/det) Vooovvooooov! Just nu är det mest "Naaaeeeee!", tydliga och mycket bestämda...
 

/Josefine
 

Snor

Två förkylda tjejer här hemma idag... Det blir en lugn dag med Liljas nya favorit. Hon blir lika glad varje gång hon får till det!


Midsommarafton

Natten till midsommarafton var Lilja sjuk. Igen. Termometern visade 40,2 så vi trodde inte det skulle bli så mycket firande. Men hon vaknade feberfri, så vi tänkte att vi åker en sväng och ser hur länge vi orkar. Och trots att Lilja inte var riktigt hundra, så blev det en jättetrevlig dag och fin kväll. Midsommar är en så bra högtid, om man bara låter den komma utan krav och förväntningar. Det blev traditionellt firade. Nypotatis, sill, dans runt midsommarstången, lekar, frosseri i jordgubbar och vi avslutade kvällen med grille med många fina vänner.
 

Mycket gå-träning blir det...
 

Midsommartjej!

Tillsammans med fina Ella

Så kul att träffa Ida! Stolt moster till lilla Agnes

Maria och Anders
Kompis!

Systrarna Kinsch
My man!


Dags för dans!

Kul med musik tyckte Lilja.

Lek på det!

 
/Josefine

Midsommarafton


10-årsfirande!

Det blev en riktigt mysig kväll igår. Vi lämnade Lilja hos hennes moster och sen körde vi till Tylösand. Tre-rätters på Salt och denna underbara, soliga kväll precis vid havskanten kunde inte annat än att bli romantiskt magisk. Det var längesen jag och Marcus var tillsammans bara vi. Visst kändes det ovanligt, men fantastiskt. Det blev mycket prat om gamla minnen. Oj, vad man hinner med mycket på tio år...
 Tack Jonas och Maria för de goda maten =)!
 


/Josefine

Morgon

Ju längre håret blir desto roligare blir morgonfrisyren...


Det här med barn och mat...

Jag älskar mat. Tycker om att laga mat. Lilja har sedan dag ett älskat bröstmjölk. Inte mat. När hon var 8,5 månader började hon äta lite fast föda, inte med något större intresse, utan mest för att det är nödvändigt. Efter hennes maginfluensa innan vår resa försvann den lilla, lilla aptiten som hon hade. Och ja, som mamma blir det mycket prat/funderingar kring mat och sömn, men det är väl för att det är två ganska livsviktiga faktorer här i livet... Och nu när Lilja börjar bli en stor tjej och det är dags att sluta upp med att nattamma så har det här med ätandet blivit desto viktigare. Hur som helst känns det som jag och Marcus gjort alla rätt för att få vår lilla prinsessa att äta. Jag har någonstans tänkt mig att hon liksom TV-kocken Marcus Aujalays barn ska vara med bland puttrande kastruller. Vi har från början låtit henne sitta med vid matbordet, vara med när vi lagar mat, började med smakportioner blandade med bröstmjölk och låtit henne känna (läs klabba) med maten. Experimentera och se vad som händer om kram fingrarna hårt runt en banan . När hon var liten gjorde jag egen (jävla) morotspuré, vi har testat burkmat i alla dess smaker och jag har gjort egen barnmat i oändliga variationer. Frysen är full! Mixern har verkligen kommit till användning här hemma. Men inte äter hon mer för det. Leverpastejsmörgåsar, bananer, yoghurt, fruktpuré och ägg går oftast bra, men inte "riktigt mat". När skeden närmar sig munnen med mat ser Lilja ut som om hon blir anfallen av något livsfarligt. Och det är så olika, ena dagen kan det gå lite bättre, då kan en halv burk slinka ner.  I förgår bestod lunchen av 4 oliver, 2 körsbärstomater och två skivor vällagrad prästost. En liten tapastjej kan man säga! Lilja med en egen Vilja "Envetet" Kleinfeld.Om någon där ute besitter värdefulla tips mottager jag dom tacksamt!
 
Tur att hon är så pigg och glad, trots bristande matintresse!
 
På Kreta var det bröstmjölk i kombination med de 20 medtagna frukttuberna som räddade semestern...
 
/Josefine

Gammal tant

Vet att jag som vanligt låter lite som en tant... Men jag förstår inte var dagarna tar vägen. Redan torsdag! Ännu fler bra dagar har passerat. Måndagen spenderades med Elina och hennes flickor på stadsbondgården. Så mysigt och lagom spännande utflyktsmål! Det lär bli fler besök framöver. Lilja tyckte getterna var mycket intressanta.


11 månader

Lilja Liisa. Goa tjejen! Nu är det en sån period igen när allt går alldeles för fort igen. Hon lär sig nya saker hela tiden. Hon pekar, på lampan, badbaljan och på foton. Säger bestämt "daaaa" vilket gör att hon kan visa vad hon vill. Vinkar och klappar händerna. Säger "Pappaaa" och "Mammaaa" och tycker om att kasta boll och bläddra i böcker. Ja, tänk så mycket hon kan och förstår. Lilla Lilja...
 
/Josefine
 

Bra vecka!

Det har varit en bra vecka. Detta underbara försommarväder! I måndags var det trevligt gräsmattehäng hos Elina. Extra roligt att träffa Sandra som är hemma från New York. Mamma-dejt med Nina. Myskväll med jordgubbar hos Linda. En bra dag med mamma och Alicia i onsdags och Byabrännboll i Långaryd. Grillkväll på Nissalund. En fredagkväll på uteserveringen med tjejligan med "efterfest" hos Mia. Myskväll med Lilja med sällskap av James Bond och idag blir det grilllunch med fina vänner. Som sagt, en bra vecka.
 
/Josefine
 

Kreta - dag 7

 Sista dagen på Kreta bjöd på lite molnigt väder. Så jag, syster och mamma åkte på en lite shoppingtur. Första stoppet på barnaffären JUMBO där det blev en del fynd. Vidare till ZARA innan vi tog sista doppet och restaurangbesöket.
 
 
Badtjejen! 
 
Tack mamma och pappa för en fantastisk trevlig resa! Och tack till er andra för fint resesällskap.
 
 /Josefine 

Kreta - dag 6

Gott med semester!!!
Fin utsikt över fin strand.
 
Vi åkte bussen in till Chania.
 
Mera gå-träning!
 
En prinsessa till!
 
Och tjejerna har så roligt ihop...
 
Jag och syster!
 
Favoritrestaurangen igen.
 
Jag och min lilla sagoskatt.

Tack för detta året.
 
/Josefine
 
 

Kreta - dag 5

Ja, sämre an man ju ha det... Färskpressad apelsinjuice vid poolen.


Lilja "Fisken" Kleinfeld
 
Evelina och Alicia trivdes också i poolen.
 
Underbart!
 
Marcus och lilla coolingen strosade i staden.
 

Familjen Kleinfeld
 
Mysiga gränder...

Gåträning


Och jag hittade italiensk glassbar... Många kulor blev det!
 
/Josefine
 

Kreta - dag 4

Sämre kan man ju ha det...

Familjen Kleinfeld
 
Vi firar mormor och morfars 50-åriga bröllopsdag.
 
/Josefine

Kreta - dag 3

Det var Marcus tur att vara sjuk och vi passade på att bekanta oss med sand. Mycket spännande tyckte Lilja.
 
Det slängdes en och annan unge i havet =)
 
 
Det gjordes ett och annat dyk i poolen...
 
Och gosades en del...
 
/Josefine

Kreta - dag 2

Trots Liljas kraftiga maginfluensa blev det ett och annat bad...
 
Vi bodde helt OK... Cirka 4 meter till poolen!
 
Vi utövade en del hårda sportaktiviteter...
 
Pappa var nöjd!
 
Lilja vinkade på var och varannan grek.
 
Vi åkte in till Chania för att fira mamma som snart fyller 50 på en restaurang där både mamma, pappa, mormor och morfar var kända ansikten.
 
/Josefine

Kreta - dag 1

Som jag sa, det kommer nog bli en del semesterbilder här framöver... Här kommer bilder från dag 1!
 
"Di Gamle" skålar på Landvetter.


Och kusinerna var glada att se varandra efter flyget ner...

Första doppet. Lilla coolingen och hennes morfar.

Papegojor vid hotellet.

Första restaurangbesöket

Kusinerna tog en mysrunda i vagnen...

Mor och far
 
/Josefine
 
 

Hemma igen!

Ojojoj... Trots en hel drös med en massa olika sjukdomar så tog vi oss, hela gänget, till Kreta. Maginfluensa, öroninflammation och halsfluss kunde inte stoppa oss! Underbara dagar tillsammans med familjen. Tänk vad en vecka kan gå snabbt. Ni kommer att få stå ut med en massa bilder under den kommande veckan...
 
Allihopa!
 
/Josefine
 

Galet

 
Det galna presentbordet efter bröllopet såg ut såhär. TACK igen ALLA FINA!
 
/Josefine
 
 

Bus-Lilja

En helt vanlig dag. Jag går in i sovrummet för att snabbt lägga in Liljas tvätt. Lilja leker lugnt på sitt rum. Tror jag. Men plötsligt blir det liiite för tyst... Bus-Lilja!
 
/Josefine
 
 

RSS 2.0