MITT 2010


2010 börjar lida mot sitt slut. Ett år som enligt mig har varit ett bra år och det har bjudit på många härliga nya minnen för livet. Här kommer bildfyrverkeri som sammanfattar mitt 2010.

Året inleddes med nyårsfirande...

Skrållan blev en uppskattad present. Man måste ju vila ibland...

Januari bjöd på en galen fest i hjärtans tecken...

Jag och M åkte trots snöstorm till spa i GBG...

Jag och Julia besökte Borås och en gravid Marie...

Jag och Anna tittade på High School Musical...

Vi hängde på Morfars...

Detr blev en tentafest...

Jag firade påsk...

Jag fick börja lära känna Maya. Härliga spelkvällar!

Jag och Marcus besökte fina vänner i Norrköping...

Vi bubblade på Scandic...

Svärmor fyllde 50...

Vi festade loss på "The perfect Party" och andades in på tok för mycket helium...

Jag fick en förtidig födelsedagspresent av fina Mia och Linda...

Vi firade att det var sommarlov...

Evelina tog sin efterlängtade examen och blev Halmstadbo igen!

Ligan invigde Club Monday...

Jag firade midsommar med nära och kära...


Mia fixade min frisyr ett flertal gånger...

Vi invigde Fiesta!

och besökte After beach-premiären...

Jag vilade själen i Sjöaryd...

Ligan åkte till Båstad på Nelly-fest!

Njöt av en underbar sommar...

Firade min 23-årsdag...


Hade trevligt på Sofis Mode-kväll

Firades men ännu mer kalasande...

Upplevde härliga kvällar i Grötvik...

Gick på The Ark-konsert...

Jag förfestade för första gången på en garageuppfart...

Vi vann musikquizz på Mårten...

Hängde ännu mer i Grötvik...

Fridas möhippa blir svårslagen...

Jag hoppade äntligen fallskärm!!!

Jag fick härliga träffar med mina småkusiner...

Vi gick på ett finfint bröllop...


Jag och Marcus hade en underbar semester på Djerba...

Vi åkte till Saharas öken. Maffigt!

Terminen startade med fest med finaste Hanna innan examensarbetet påbörjades...

Jag, Anna, Marcus och Erik åkte till Liseberg...


Cellgiftebehandlingen påbörjades...

Den finaste Elsa kom till världen...

Vi firade Ander och Martin med en enastående Oktoberfest...

Jag bjöd på galen utflyttningsfest...

Jag hälsade på sötaste Charlie som växer så att det knakar... 

Jag och Marcus flyttade till Nyckelvägen...

Ännu mera utgång!

2010 avslutades med en vit, fin jul med nära och kära.


Ja, 2010 har varit ett händelserikt år.
2011 känns som förändringens år. Jag kommer inom kort att ta min examen och ge mig ut i arbetslivet. Jag kommer att bo in mig i min och Marcus nya hem, börja pensionsspara och betala amorteringar. Haha! 2011 kommer jag med andra ord att samla galet mycket vuxenpoäng! Nej, allvarligt så hoppas jag att 2011 kommer att bjuda på många nya och härliga minnen.

GOTT NYTT ÅR KÄRA LÄSARE!

/Josefine


This week!

Hoppsan! Då var det Nyårsafton. Galet. Inte bara denna veckan har sprungit förbi utan hela året. Denna vecka har bjudit på sista pluggpassen med Hanna, en mysig fika hos Elina och lilla Stella, två hektiska dagar på Lindex och igår en höjdarkväll hos Anna med tjejerna. Te, Victoria Secret och spel.

/Josefine


Julmys... Julkalas nr. 6

Som om inte 5 julkalas vore tillräckligt... I måndags kväll hade jag och Marcus julmys med våra familjer. För 5:e året i rad om jag inte minns fel. Sista prinskorvarna åts upp och så spelade vi julklappsspelet. Alltid lika roligt!




/Josefine


Juldagen... Julkalas nr. 5

På juldagen tog vi oss en behövlig sovmorgon på Nissalund. Och sen kom Mathilda och hennes underbara familj. Ännu mer jufirande, man tack och lov annan mat än julmat. Återigen kom snyggaste tomte på besök...








Några av bilderna kommer från Mathilda.

Juldagen blev det första juldagen på mycket länge som inte avslutades med utgång. Istället träffade vi Tobias, Maya och Tobias. En jättetrevlig kväll med underbar mat!

/Josefine


Julafton... Julkalas nr. 4

Julaftons kväll spenderades med Marcus familj och släkt. Mycket trevlig kväll med mer julmat, mer julklappar och mer julgodis. Jag och Marcus var tyvärr inte riktigt i form så vi somnade gott i soffan...





Kvällen bjöd såklart på armbrytning...

/Josefine


Julafton... Julkalas nr. 3

En vit jul som vi så ofta drömmer om blev i år verklighet. Så underbart, otroligt vackert! Familjen startade dagen med en härlig och frisk promenad. Sen kom mormor och morfar och småkusinerna. Ännu mera julmat och så kom en extramt snygg tomte på besök...












/Josefine


Dan före dopparedan... Julkalas nr. 2

Efter julkalas 1 körde jag och Marcus hemhem till Långaryd där kusinerna väntade. Ännu mera julmat och mycket skratt. Extra kul att ses när man inte träffas så ofta. Kvällen avslutades med "Galenpanna" med familjen.





/Josefine


Dan före dopparedan... Julkalas nr. 1

Mitt och Marcus julfirande startade i Skogshyddan hos Marcus Pappa. Jättemysigt!






/Josefine


Strålande jul...

Jul, jul, strålande jul. Fantastiska dagar med nära och kära. Trots att giftet har härjat i min kroppp har jag lyckats njuta av lite ledighet. Tack och lov att jag har en fantastisk Marcus... Julbildsexplosion kommer senare. Nu ska vi sova!



/Josefine


Kul Jul...

Kul julbild i årets kalender från förra julen...




Driving home for christmas...

Idag gick jag upp tidigt för att fixa det allra sista inför julen. Nu är hemmet fint och alla klappar ligger under granen som står grön och grann i stugen. Snart kommer Emil och Frida på lite julfika. Jag och M är tillbaka i stan på juldagens kväll. Innan dess ska vi på fem härliga julkalas med våra nära och kära. Det ska bli så kul att träffa alla! Jul, det är josefinesmelodi! Till alla trogna läsare önskar jag en underbar jul. Kör försiktigt (nu låter jag som mamma...), sprid julglädje och försök hinna sitta ner och bara rå om varandra!




Julkramar från Josefine!


Vackert!

Idag var jag ledig för att fylla på giftet i kroppen innan julen. Och jag blev så glad att Linda ville följa med för att sällskapa med mig de fyra timmarna. Startade med en frallfrukost hos mig innan vi körde i ett otroligt vackert vinterlandskap till Spenshult. Snälla, klaga inte på kylan. Ja, det är kallt! Men det är ju vinter. Vi tjatar väl alltid om att få en vit jul. Och nu har vi en. Ser er omkring, det är så vackert!



/Josefine


Julegran!

Julstämningen har verkligen intagit vårt hem. Julgranen klädde vi i söndags kväll och den blev superfin. Första gången jag KÖPTE en julgran. Kändes såklart dumt att lägga 300 kronor på en gran när man har fri tillgång till granar, men det var inte läge att köra till Långaryd. Marcus höll dock på att strypa mig på Plantagen. Såklart hade jag mycket svårt att fatta beslutom vilken gran som skulle få följa med hem. Stor eller liten. Vanlig eller ädel. Smal eller tjock. Ja, du fattar. Tur att M har ett ofattbart tålamod med mig... Ädel och tjock blev den!



/Josefine


BÄST PÅ FEST!

Igår blev en sådan där toppenutgång.

Efter några drinkar hos fröken Papista tog vi taxin till Madde. Galet bra ös med tanke på att klockan var halv 8!




Kalas hos Madde! Där vi...

umgicks...


...blev bjudna på hotshots av födeledagsbarnet...


...tyckte om varandra...


...skrattade...


...hade fruktstund...


...busade...


...lekte Gaga...


...utförde krävande balansövningar...


...dansade Afro...



...dansade kosackdans...


...kramades... och sen pulsade vi i snön in till stan till Gastons.




Tack fina Madde för en underbart trevlig kväll!

NU ska vi klä granen!

/Josefine


Bra dag!

Jag blev så glad när Hillevi ringde igår. Snabbt ner till stan för att få de sista julklapparna inhandlade. Och sen fireade vi nya jobbet med en lunch på Yoss. Tack fina Hillevi!



Mätt och belåten gick jag till gamla lyan för en inflyttningsfika hos Viktor som nu flyttat in. Jag trodde det skulle kännas mer konstigt att vara där utan att bo där längre. Men redan när jag tryckte in portkoden kändes det faktiskt inte hemma längre. Många goda kakor och mys med de sötaste flickorna. Elsa börjar bli en stor tjej!



/Josefine


Glada besked!

 Tack finaste M, kära vänner och familj! Tack för att ni stått ut med att lyssna på mina grubblerier denna veckan! Igår kväll fortsatte jag, med Marcus hjälp, med mina plus och minus listor. Delade till och med in allt i olika poängsystem. Men alldeles nu blev det lättare att andas. För nu har jag bestämt mig! Berättar mer när alla papper är påskrivna!



Alla planer på kvällen är inställda. Istället blir det mys och vila med finaste M. Vi ska höja julstämning ytterligare och slå in julklappar och kanske skriva lite rim. Och snart kommer förhoppningsvis granen...

/Josefine


Magsjuk

Idag fick jag stanna hemma från jobbet. Känns inte alls bra att sjukanmäla sig första veckan, men min mage ville inte riktigt samarbeta... En ledig dag i soffan som som vanligt börjar att göra mig rastlös ganska så omedelbart. kollade på Lasse Hallström-filmen "Dear John". Har gråtit som vanligt när det handlar om sorgliga kärlekshitorier. Hyr den i jul vettja! Som ni ser har jag haft tid att julpimpa bloggen lite. Allt för att julstämningen ska börja infinna sig.

/Josefine


Ja, se det snöar...

Och det är väl sådär kul, för idag skulle jag hälsa på Mathilda... Istället blev det en lugn morgon och sen är det ett sista pass i skolan. Håller tummarna. Ja, det är väl ungefär det jag gör hela dagarna...

/Josefine


Update

Miljoners milijarder tankar. Långa listor med för- och nackdelar. Upp och ner och fram och tillbaka. Idag efter jobbet blev jag i alla fall upptankad med positiv energi av Ida och Johanna och en underbart söt mage. Ibland inser man inte hur mycket man saknar någon förrän man träffas! En mysig julfika och ett konstaterade att vår utbildning har gått i en rykande fart. Nej, nu ska jag sova och hoppas att jag får några fler sömntimmar inatt.
Och förresten så gillar jag när det är klar och krispig luft. Eller, hellre det än plask, slask och regnrugg. Det tråkiga är bara att man går klädd som en påbylsad ryss. Kanske -5 grader räcker? Hade gärna klätt mig lite mer mittemellan!



/Josefine


Housewife

En riktig desperate houswife är vad jag är ikväll. Lagar mat, städar, tvätt- och diskmaskinen går för fullt, lussekatterna ska bakas ut (tack söta grannar för äggen) och mitt goda dinkelbröd ligger och jäser. Och så gråter en skvätt när jag tittar på svenska hjältar.

/Josefine


Bondens Julmarknad

Trots att vi var sega som knäck idag promenerade jag och M till stan för att inhandla lite julklappar. Kan bara ge er tipset att handla på söndagarna i Halmstad. Affärerna har öppet 12-16 på söndagar hela december. Så boka in en julklappsrunda nästa söndag istället för lördag. Lördagarna är hemska! Om du föredra att inhandla julklappar in i det sista är mitt sista shoppingtips "Tomtenatta" den 22/12 då har butikerna öppet till klockan 20!

Idag infann sig julstämning när jag och Marcus besökte Bondens Julmarknad på Slottet. Riktigt mysigt!



/Josefine


Superlördag

Igår kväll var en riktig toppenkväll. Jag och M fick besök av Maria, Anders, Lina, Tobbe, Linn och vipps så kom Linda och Patrik trots förkyldning och flygresa samma kväll.  Ibland är det bara så underbart att umgås. Med människor som sprider energi. Positvi energi! Jag tackar för det, för det behövde jag! Jag och Mia firade varsin tuff vecka! Mycket vin och mycket mat! Mätta och belåtna blev vi. Fläskfilé i lingonsås och vildris som varmrätt och Josefines Julspecial till dessert. Mycket prat och helt plötsligt var klockan halv fem. Och vi börjar väl bli gamla, för både jag och M är riktigt sega idag. Tycker synd om Mia och Anders som ska köra upp till Norrköping...




/Josefine


Lördag

Idag tog vi oss ner från berget och åt en underbar lunch med mor och far på Yoss. Och snart får vi finbesök! Som vi har längtat efter våra fina vänner. Så tråkigt att Linda ligger hemma och är sjuk.



/Josefine


DREAMTEAM

Idag kom tillsut den efterlängtade fredagen så vi längtat efter. Råmanuset är inskickat och det känns så skönt. Trots att vi inte kan ta ut segern ännu så är vi en bra bit på väg. Efter en hel höst med tätt samarbete med Hanna inser jag vilken tur jag har som har fått skriva exaensarbete med en sån underbar tjej. Hon är inte bara smart, vi har haft väldigt roligt också. Vi har skrivit mellan flyttkartonger och mitt liv har varit ganska upp och ner... Då har det varit extra skönt men en Hanna som förstår. Många timmar tillsammans med långa promenader, soppluncher och litervis med te. Vi är the Dreamteam vännen!


Och nu tar vi helg.

/Josefine


Julmysning

Åter en SPÄCKAD dag börjar gå mot sitt slut. Men det har trots allt varit en bra. Mormor och morfar kom och hälsade på. Mycket trevligt eller "alla tiders" som morfar brukar säga. Nu är det dags för julmysfika med fina vänner. Mycket besök idag och det gillar jag. Och eftersom jag inte hunnit baka så mycket ännu, är jag extra glad för Mathildas saffransskorpor som vi fick när de var här senast.




/Josefine


Välkommen hem till mig och M!

Det har inte ens gått två veckor sedan vi sov första natten i vårt nya hem. Och nu börjar vi komma iordning. Kommande projekt blir att M ska riva en vägg efter jul och fixa nytt tak, men vi trivs båda så bra. Känns redan hemma! Här kommer en bildexplosion!


Välkommen in i hallen. Gästrum till vänster och toalett till höger.


Nytapeserat och ommålade hallböbler med Kullamust-lådor som förvaring


Gästrummet med ny dagbädd som kan förvandlas till dubbelsäng. Och så min musikhörna såklart!


Badrum/tvättstuga



Kök med öppen planlösning som snart blir ännu öppnare!


TV-rum. Vägger till höger ska bort.


Vårt sovrum.


Och avslutningsvis MIN garderob. Tack M för att jag fick hela!

/Josefine


Lååång

Det har varit en lååång dag idag. Klockan ringde 06:00. Därefter två viktiga möten. Hem en snabbis. In till stan för att fixa en julklapp. Lämna två ton studentlitteratur på Stadsbiblioteket. Hämta upp Hanna för ytterligare ett möte på högskolan. Läma tillbaka ytterligare ett ton böcker på Högskolebibblan. Hem. Orkade inte ta mig till Actic. Kvällsmat. En ganska hård dag. Men det var skönt att avsluta den med en sightseeingrunda på Sofieberg/Kärleken med fina Elina som guide. Tänkte helt allvarligt krypa till sängs snart. Imorgon väntar åter en fullbokad dag, men med en massa mys inplanerat. Älskar julmys! Längtar tills våran gran kommer på plats.



/Josefine


Ordning och reda!

Dagens pluggpass är över, som avslutades med en fika med Hanna och Elina. Lite trevligt måste man ju också ha om dagarna! Bara att konstatera att examensarbetet börja ta form. Känns underbart. Idag ska jag röja det sista här hemma. Packa upp de sista lådorna. Jag börjar får lite ordning på min tillvaro!

/Josefine


Sällskap!

Efter timmarna på IKEA fick vi trevligt besök av Tobias och Maya. Alltid lika kul att träffas! Tacos, mycket prat och "Galen Panna". Trevligt spel som ni borde prova.




/Josefine


IKEA

Efter fredagsbesök av Evelina och Johan med pizza, vin och Idol kom lördagen vilket innebar IKEA-besök för mig och M. Vi spenderade många timmar i detta jättestora möbelvaruhus. M suckade och jag gjorde mitt bästa för att fatta beslut om olika köp så snabbt jag kunde... Jag måste sluta vela! Men tillslut var båda mycket nöjda. Men eftersom det snöade när vi körde till Helsingborg struntade vi att hyra släp. Så vi chansade att vår lilla Astrid skulle rymma ungefär, ja som mängder som en kombi. Tack och lov befann sig Ms moster Marie på IKEA så jag fick åka i hennes bil hem. Annars hade det fått bli buss eller till att köpa takbox! Tillslut kom vi hem, trötta, fattiga men glada. Idag ska jag plugga så det ryker och M ska montera de nya möblerna. Spännande!




/Josefine



Nya favoriter!

Har använt mina byxor som jag fyndade till halva priset på bikbok i helgen. EXTREMT sköna!



/Josefine


TRIBUTE TO LINNEA



Under hösten har jag varje vecka sett fram emot fredagarna. Fredagar har inneburit Idol och det har inneburit Linnea! Linnea är inte bara en go tjejer och gammal vän från Sturetiden. Hon är en fantastisk sångerska. Aldrig tidigare har en idol-deltagare visat på en sådan otrolig musikalitet som hon gjort. Ingen annan delatagre har lyckats göra varenda låt till sin egen. Ingen annan deltagare har heller inte haft en sådan härlig personlighet. Linnea har verkligen lyckats med att vara Linnea under hela hösten. Kört sitt race och gjort det så otroligt, grymt bra! Alltid överraskat! Hon har lyckats beröra mig så många fredagar och fått mig att fälla tårar. Förra veckans framträdande så hon tolkade "Crazy in love" är enligt mig ett av de bästa framträdanden i Idols historia. Det kommer vara en stor saknad ikväll då Linnea inte är med i programmet. Kan inte annat än att bli lite sur över att det är så typiskt svenskt att föredrar det som är bekant för öronen. Jag tror, vill och hoppas att detta bara har varit Linneas språngbräda till stjärnorna. Lycka till! Kör hårt och fortätt att vara du!

Jag har valt ut tre framträdande som jag tycker representerar Linnea som artist. Den känslosamma, den med ös och så Jazz-Linnea såklart. Njut och fy skämms på er som inte röstade henne kvar i tävlingen!





/Stort Linnea-fan!


WAKA WAKA!

Ojoj, vad jag är glad. Jag och fröken Papista har precis varit på Afrodansen på Actic. Vi waka-wakade loss på ordentligt. Har inte dansat afro på säkert 1 år. Och tro mig att det var härligt! Tror minsann det får bli mer afropass framöver!



Och extra kul att komma hem när söta Selma rusade mot mig och gav en stor kram och en blöt puss. Lilla Elsa har verkligen växt sen sist. Vi får träffas mer ordentligt snart Mathilda!

/Josefine 


Inget vemod

I dag lämnade jag och M Köpmansgatan 10A på riktigt. Jag trodde att jag skulle känna lite vemod. Att det skulle kännas jobbigt att lämna det perfekta läget och närheten till en Chai Latte och shopping. Men när jag gick in i den tomma lägenheten idag för besiktning kände jag verkligen att beslutet att flytta till något nytt var helt rätt!





/Josefine


Finaste!

Tack för att ni finns!






/Josefine


RSS 2.0