Barnvagnsdjungel

Underbara sol! Det ger energi. Och just nu känner jag mig riktigt pigg. Jag har inte kvar samma smärta i bäckenet och bebisen fladdrar som bara den idag! Härlig känsla... Imorgon vid denna tiden ska vi titta på vårt underverk igen. Är nervös och förväntansfull på samma gång. Det börjar kännas mer verkligt för varje dag, i takt med att magen växer. Igår var jag och Marcus och letade vagn i denna barnvagnsdjungel. Det lutar åt en likadan Emmaljunga-vagn som Alicia åker runt i. Egentligen hade jag velat ha en mer gammeldags och inte så sportig modell som alla är idag. Men samtidigt får vi nog tänka funktion före design för jag lär ju gå många mil med den. 
 

källa okänd

emmaljunga.se


/Josefine


Och så var det lördag!

Söndag kväll och jag önskar alltid att helgen kunde innehålla en extra dag. Trots att helgen varit fantastisk! Det började med att jag fick beskedet att jag får en fast lärartjänst på skolan precis innan jag gick hem för dagen. Det innebär att jag inte behöver oroa mig för vart jag hamnar efter mammaledigheten! GÖTT!!! I fredag hade jag och M en sådan där underbar fredagkväll. Hemmagjord pizza, SVT's fredagsunderhållning och jag somnade innan Laleh hunnit sjunga sin nya sång på Skavlan.

I lördags var det dags för finbesök. En härlig familjedag tillsammans med Lundberg och Gullberg. Scones-frukost hos mig, sen en sväng på stan innan vi avslutade dagen med lunch på Bull's. Tyvärr fick jag inte med alla på bild. Tack alla för en riktigt bra dag.









På kvällen åkte jag uppåt för att fira Evelina som snart fyller år. En riktig tjejkväll med supergod mat, mycket tjatter och lite sällskapsspel. Och en husvisning på det klockan 12 på natten. Anna höll i visningen och deras hus kommer att bli superfint! Och så har jag hunnit träffa Marcus familj med. Och gosat med Alicia idag. Och nu blir det film! Bra helg var det...



/Josefine


Mama

I tidigare inlägg dissade jag hm's mammaklder ordentligt. Och, jaa, jag tycker fortfarande deras kollektion är otroligt trist. Men indag köpte jag hem två par mamma-byxor. För nu spänner det för mycket när jag använder mina vanliga! Två par raka jeans med härlig mammaresår, ett par svarta och ett par demin. Lite svårt att välja storlek. Jag vet ju liksom inte hur stor jag bli... Sjukt mjuka och sköna i alla fall! Rekommenderas varmt om du har en växande mage.



299:- kr styck! bild från hm.com

/Josefine


...

Om du sett mig nu hade du nog tänkt - foglossning, för jag går som en anka. Men så är det inte. Värken är tillbaka och jag kämpar till tusen för att härda ut, utan värktabetter. Hoppas så att att det inte blir ett för långt skov. Det suger för mycket energi...

I övrigt mår jag bra. Så bra att jag verkligen får känna efter att jag verkligen är gravid. Börjar bli lite nervös inför ultraljudet nästa vecka. Har kännt lite fladder i magen men jag vil ändå se att allt ser bra ut. Att hjärtat slår och att vår lilla krabat växer! Klart att jag är nervös... Har drömt att jag och M sitter där och barnmorskan säger att det inte finns någonting i magen. Tom! Att jag barar gått och blivit småfet. Därför känns det skönt att vi fått se Sesam under våra två tidiga ultraljud.

/Josefine


Lyx?

När jag säger till nya människor att jag arbetar som lärare är det många som säger. "Kul, och så har du ju sommarlov! Vilken lyx!". Jag vill bara göra klart att de timmarna jobbas in. Och MYCKET MER DÄRTILL! Jag vågar inte ens räkna ut hur många timmar jag lägger på jobbet under en vecka. Nu är jag klar för dagen och klockan är halv 9. I detta yrke finns ingenting som heter övertid. Dvs. man får inte betalt för de timmar som läggs ner. Läraryrket blir därför mer som en livsstil. Eftersom helt ledig tid inte existerar. Bortsett från under sommaren då. Och det är vi ta mig tusan värda! Det är inte mening att vara negativ och klaga för jag är så nöjd med mitt yrkesval. Tack och lov ger det så mycket tillbaka! Nöjda, goa och underbara elever!

Nu ska jag inte spilla mer tid här utan mysa med en kopp te och finaste M!

/Josefine

Och förresten. Jag drömde i natt att jag och Marcus fick en liten flicka. Hon var galet söt! Jag som hela tiden säger att det är en liten kille som ligger i magen... Nu går vi in i v. 18. SPÄNNANDE!


Sunny Sunday

Idag har jag haft en bra dag. Fått gjort nästan allt jag skulle. M körde till Haverdal för att titta på Erik som spelade innebandy. Själv passade jag på att få lite härlig tid med systerdotter Alicia. Hon är nu snart 5 månader och växer så det knakar! Första tanden är på väg så hennes mor och far behövde vila idag. Jag och Alicia gick en långpromenad i den underbara solen och hon sov som en stock. Sen gick vi till Espresso House där jag drack en Chai-latte, lika god som vanligt! Vi myste och gosade och hon verkade nöjd med vårt fikabesök!



Kvällen avslutades med en promenad med Elina och likte lek med Stella! Och så var även denna helg snart slut. De lediga dagarna passerar lite för fort... Men imorgon, ny vecka med nya utmaningar!

/Josefine


God morgon!

God morgon! Ja det blev en sådan där skön fredagkväll när jag somnade i i soffan under Skavlan. Sen sov jag i över 12 timmar! Hela gårdagen gick i samma tecken, dvs. massa härlig tid med M, vi kollade på film, var ute och gick i all snö och tittade lite mer film. Härligt! Idag ska jag försöka få lite mera gjort. Ta tag i tvättberget, jobba lite, städa. Mindre tid i soffan helt enkelt.

En anna grej... Vi trivs så himla bra uppe på berget. Speciellt sådana dagar när grannarna ovenför kommer ner med nybakade semlor!


/Josefine


Fredagkväll

Jag älskar fredagskvällar! Det kan kallas fredagsmys eller vad som helst. Efter ett härligt pass i bassängen åkte jag hem till Marcus, som nu börjar friskna till. På med mjukisbyxorna och så tittade vi Grey's. Sen tacopaj med tända ljus i hela hemmet! Nu blir det soffan, lite På spåret, lite gotte och lite Skavlan. Och sen lär jag somna som en stock.

Trevlig helg på er!

/Josefine


Bola

Denna vecka fullspäckad med utvecklingssamtal. Det går i ett! Men jag hinner med en del annat skoj också. Nu ska jag ut och äta med jobbet på Yoss och det är alltid trevligt! Igår träffades jag, Mia och Linda. Vi lagade Lindas goda tomatsoppa! Tänk att vi alltid har så mycket att prata om. Igår var en sådan kväll då vi bara gled in på hemskheter. Allt från råttor, stora som katter som äter på bebisar, barn med kassa förutsättningar och jordens undergång... Men ibland behöver man prata om sådant också!

Idag kom M hem från jobbet med en första present till Sesam. Ett Bola-halsband, eller gravidsmycke. Ett halsband som ska hänga långt ner på magen med en liten pingla i som bebisen kan höra från vecka 20. Det sägs ha en lugnande effekt. Ja, prova kan man ju alltid göra... 



/Josefine


Avokado

Och ja, magen växer så att det knakar!


v. 16 och Sesam är ungefär lika stor som en avokado!

/Josefine


Familjelördag!

Igår samlades hela familjen på Verona för att fira pappas kommande födelsedag. En mycket trevlig kväll med god mat. Tack pappa för en toppenkväll!




Mamma och Pappa sov över hos oss och idag, efter en härlig sovmorgon bakade vi scones. Det är en bra start på en söndag! En härlig promenad på Östra stranden gjorde inte dagen sämre. Nästan vindstilla och skönt med havsluft. Direkt vidare hem till Hannas nya fina lya där vi drack te och hade söndagsmys! Jag gick hem över Galgberget och jag förvånas fortfarande att jag nu har så mycket energi över. Fortsätter att hålla tummarna att det fortsätter att hålla i sig! Nu ska jag jobba lite till innan jag intar soffan för kvällen.

/Josefine


Bra fredag!

Sagt och gjort, igår efter jobbet tog jag mig till Actic och simmade. Och det var alldeles underbart skönt. Trots flera veckor utan någon träning kände jag mig stark i kroppen. Så simma på fredagar ska nog bli till en god vana!

På kvällen kom Elina, Kim och en superglad Stella. En mysig kväll som bara svischade förbi! Stella stod för underhållningen. Här sjunger hon "Pippi Plomplump".




Och mer Stella blir det! Lekplatsen nästa!

/Josefine


Vanlig torsdag

En dag kvar kvar innan helgen och jag har verkligen jobbat mina timmar och mycket mer därtill denna vecka. Efter en otroligt bra vecka på jobbet ska det bli skönt med helg, trots att de lär innehålla en del jobb. Men såklart också lite roligheter. 

Under hela graviditeten har jag varit så otroligt trött, så jag har inte orkat mer än lite promenader och någon enstaka besök i simhallen. Denna vecka har jag haft lite mer energi och jag hoppas att den är här för att stanna. För att behålla hälsan under graviditeten är mitt mål att börja besöka Actic så smått igen. Simma är en bra motionsform när magen växer och jag blir allt tyngre!

Och en till gravidtanke... Det är ju inte direkt läga att shoppa nya kläder... Än så länge kommer jag i mina vanliga kläder. Men jag kollade in hm-katalogen och tittade på mamma-kläderna i förebyggande syfte och HERREGUD vilka tråkiga mamma-kläder!!! Jag är glad att modet inte innebär supertajta plagg så att man kan använda vanliga kläder långt in i graviditeten.

Det som står högst på vår inköpslista är nya lakan. Och det fanns en hel del fina i hm-katalogen!



/Josefine


Tapeter

Första riktigt skoldagen idag var fantastisk! Efter det hälsade jag på Evelina och Alicia där mamma och pappa också var på besök! Nu har jag äntligen jobbat helt klart för dagen och jag har intagit soffan efter det att M skämt bort mig med pasta carbonara!

Som många säkert förstått har jag fallit pladask för märket PIP STUDIO. Nu såg jag att de har ännu fler underbara tapeter. Så många fina! Kanske något till kommande barnrummet?









Går att beställa på inreda.com

/Josefine


Ny termin

Idag var första jobbedagen efter ett vilosamt och behövligt jullov. Det tog minst sagt emot när alarmet ringde idag, men när jag väl kom till jobbet var det så kul att träffa alla kollegor. Och imorgon ska jag träffa min klass och det ska bli minst lika roligt!

Helgen har varit bra, trots allt halsont. I fredag hade jag och M myskväll. I lördags kväll träffade vi Mia, Anders och Tobbe på Gastons. En bra kväll!



Jullovet avslutades igår kväll med bio på Röda Kvarn. Sherlock Holmes! Kul att se en svensk skådespelare i en riktigt bra film.

Natti!

/Josefine


Dröm

Ni kommer att få stå ut med en del gravidinlägg framöver, eftersom det är det som mitt liv kretsar kring just nu... Någon frågade här på bloggen när det är beräknat och det är den 2:e juli som är satt som datum! Längtan dit är stor.

Många frågar hur jag mått så långt in i graviditeten. I början mådde jag ganska illa, kräktes en del och sov middag efter jobbet nästan varje dag. Jag drog på mig flera förkyldningar och hade inte samma ork. Vid jul tyckte jag att det började vända. Lite piggare, lite mindre illamående, lite bättre aptit. Men efter julfirandet är jag tillbaka i orkeslöshetsträsket. Kanske är det kroppen som ställer in sig för vila nu på jullovet. Jag hoppas verkligen att energin kommer tillbaka på måndag...

Så nu ligger jag nerbäddad i soffan, slökollar på Leila bakar och så tjuvkollar jag lite på IKEAs babysortiment, fast jag vet att det är alldeles för tidigt... Jag längtar verkligen tills det är dags att inhandla första babygrejerna, det blir nog lite mer på riktigt då. För än så länge känns det faktiskt som en dröm som är alldeles för bra för att vara sann!

/Josefine



Och tack för fin respons efter inlägget "Vägen hit"!


Det kommer mera...

Lite fler bilder från nyårsfirandet från Mias kamera...




Ganska glasklart vem som drack alkoholfritt vin...

Ikväll ska jag och M ha en efterlängtad myskväll på tu man hand. Tacos och film!

/Josefine

/Josefine


Nära och kära!

I tisdags körde jag uppåt för att bli ompysslad av mor och far, gosa med Alicia, umgås med syster, vila, äta god mat och träffa flera goa vänner. Nu kom jag precis hem, fortfarande trött men det har varit tre härliga dagar. 

Jag besökte Skogsvägen en snabbis innan Dennis, Julia och Maya kom och åt kvällsmat. Extra kul att träffa Dennis för det var längesen sist.





När vi vaknade igår hade stormen Emil fixat strömavbrott. Det blev mys framför brasan och mormor och morfar kom och hälsade på. Det blir så härligt tyst i ett hus när strömmen är borta. På eftermiddagen passade jag på att träffa Frida i Tyresmo. Mycket te och mycket prat! Vi orkade ingen promenad i all blåst... Sen körde jag, Evelina och Alicia till Hillevi som flyttat till ett litet drömhus! Hon bjöd på en härlig thaikyckling. Det blev mycket te och mycket prat här också!



På vägen hem stannade jag hos Johanna och hennes söte Elton. Ett riktigt charmtroll! Evelina och Alicia kom inom på vägen hem.



Så många härliga vänner har jag hunnit med att träffa samtidigt som jag har hunnit vila. Och det behöver jag! Just nu är jag så trött så jag blev nästan rädd när jag såg mig i spegeln... Tre lediga dagar till innan jobbet drar igång och ja, jag ska väl mest vila... 

/Josefine


HAPPY NEW YEAR!



Nyårsfirandet i år var verkligen en fantastisk toppenkväll! Maria och Anders hade ordnat så bra. Vi var 23 glada i deras lägenhet som hade förvandlats till en riktigt festvåning. Menyn såg ut så här:

Förrätt: Limemarinerad räkcoktail med surdegsbröd.
Varmrätt: Helstekt oxfilé med bearnaisesås och potatisgratäng
Dessert: Pannacotta med nougat & svartvinbärsgelé
 
Mia och Emelie hade ett bra quiz om året som gått. Och helt plötsligt var klockan halv 12. Vi gav oss ut till Fridhemsparken där skålade in det nya året. Sen gick vi tillbaka till festen och jag och M stannade till nästan halv 4. Bra jobbat av mig måste jag säga! Bilder kommer här:

 
Mia och Rikard


Jag och Stefan (eller Sienna Miller och Jude Law som det stod i bordsplaceringen) 


De nyförlovade!



12-slaget!





Och efter 12-slaget dansades det nya året in.




2012 kommer bli ett bra och spännande år!

/Josefine


Nyårsdagen...



Det nya året kunde väl knappast börja mer orättvist... Efter ett nyktert nyårsfirande (såklart!) var det jag som fick börja nyårsdagen med att kräka som en kalv. Först trodde jag att det var gravisillamåendet som var värre än vanligt, men sen så fortsatte det i ganska så exakt 12 timmar. Jag fick inte behålla någon vätska alls och fick inte i mig någon mat. Senare på kvällen tyckte sjukvårdsupplysningen att vi skulle åka in eftersom jag började bli yr och konstig. Marcus körde mig till akuten där de konstaterade att det var vinterkräksjukan. Jag fick ligga med dropp och tanka på vätskeförrådet för Sesams skull. 2 liter dropp senare, fick vi åka hem igen. Idag är jag mycket bättre. Lite trött såklart, så det är tur att jag har lite jullov kvar att vila upp mig på.

/Josefine


RSS 2.0