En liten tanke...

Jag börjar bli lite trött. Idag på nyheterna rapporteras om att svenska elever presterar allt sämre i läsning och i matematik. Som vanligt handlar bara debatten om vad skolan kan göra annorlunda. För det är skolan som ska lära barn läsa och räkna. Men det är även skolan som ska lära barn etik och moral, att vara en bra medmänniska. Att inte mobba. Skolan ska se till att varje elev i åk. fem ska kunna simma. Skolan ska se till att varje elev lär sig vad om är rätt och fel. Att inte använda våld. Att inte bli feta. Att lära sig demokrati. Att lära sig om trafiken. Skolan ska lära barn att alla människor är lika mycket värda. När ett barn far illa ställs alltid frågan: Vad gjorde skolan? Eller snarare vad gjorde skolan för fel. Ja, skolan har ett stort ansvar. Men när i debatten ska någon våga ställa lite krav på föräldrarna??? Det är väl ändå de som någonstans har huvudansvaret. Kanske kan föräldrarna någon gång, då och då läsa en saga för sina barn. Kanske man kan begära att det ändå är föräldrarna som ska lägga lite vikt vid barnuppfostran. Ge lite av sin viktiga tid. Kanske kan de hjälpa sina barn med läxorna någon minut. Skolan gör så otroligt mycket men kan räcka till för att göra allt. Tack för mig. Godnatt!
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

instämmer helt, borde ligga i föräldrarnas intresse att lära sitt barn simma, inte skolan, även att gå över vägen och annat trafik vett. Väldigt mycket ligger på skolans axlar. Har man ett barn så vill man väl lära barnet allt man kan själv. och skolan bara stå för det dem är tillför, läsa,räkna och den biten.

Svar: Tack för kommentaren! /Josefine
Josefine

2012-12-11 @ 21:11:46
Postat av: Anonym

Jag tycker din lilla tanke är en mycket klok och förnuftig tanke. Det är så synd och tråkigt att man aldrig nämner föräldras ansvar när det gäller våra barn!Jag vet att föräldrar är de som har störst inflytande på sina barn.....hm en liten tanke från Lotta

Svar: Tack för kommentaren Lotta! kram
Josefine

2012-12-11 @ 22:32:41
Postat av: Emelie Wrangmo

Jag håller med! När skall det i debatten nämnas att föräldrars stress & brist på tid för barnen påverkar resultat & uppfostran?! Jag är, precis som du, sjukt trött på att allt ansvar ligger på lärare/pedagoger. Tack för ett väldigt bra inlägg.. du satte ord på mina tankar! Kram!

Svar: Hej Emelie! Detta är nog en tanke som alla vi lärare brottas med... Du får ha en fin jul! Och bättre jul än såhär kan vi ju inte få, med våra små gobitar. kram
Josefine

2012-12-11 @ 23:50:30
Postat av: Amanda

Bra sagt Josefine! Håller med till hundra procent!

Svar: Tack Amanda! kram
Josefine

2012-12-12 @ 00:54:43
Postat av: Johanna Persson

Kan bara hålla med!!

Svar: Stor kram till dig Johanna. Klappa magen och hälsa familjen!
Josefine

2012-12-12 @ 20:08:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0